Romania va solicita UE reducerea accizei la bauturile alcoolice traditionale (Palinca de Maramures)Trimite stirea pe Yahoo! Messenger

In 20 iulie, o delegatie a Ministerului Agriculturii va discuta la Bruxelles despre acordarea unor ajutoare de stat si despre reducerea accizei la palinca pentru producatorii romani. Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca aceasta ultima solicitare a fost declansata dupa discutia pe care a avut-o cu producatorii de horinca din Maramures. „Sa vedem daca putem beneficia si noi de ceea ce au beneficiat si altii. Cu o documentare foarte serioasa, facuta de unul dintre profesorii de la ASAS, aratand ca ceea ce au obtinut austriecii pentru schnaps-ul lor sau grecii pentru ouzo, vorbesc despre bauturile traditionale, am putea obtine si noi. Atunci si legile vor trebui schimbate la noi”, a spus Sarbu, adaugand ca presiunile venite din partea producatorilor sunt foarte mari.

In problema ajutoarelor de stat si modul lor de acordare in contextul crizei economice, Sarbu a spus ca luni, 20 iulie, o delegatia romana va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre aprobarea suplimentarii acestora. „Sa vedem ce ajutoare de stat se mai pot acorda in aceasta situatie speciala pe care o avem, de criza, pentru ca acum am vazut ca acum si UE este mult mai generoasa, de exemplu la avansurile care se dadeau. Noi ceream 50%, iar acum ne-au comunicat ca se pot da pana la 70%. Deci, se mai schimba putin si gandirea acolo”, a adaugat Sarbu.


Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply