Nuntasii din Baia Mare vor fi trimisi acasa dupa ora 23.00




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Consilierii baimareni vor readuce in discutie joi, 16 iulie, interzicerea organizarii nuntilor si a meselor festive dupa ora 23.00. Interdictia va fi valabila din 1 ianuarie 2010, iar cei care nu se vor conforma risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei. Hotararea a mai fost votata si in septembrie 2008, insa din cauza unei legi care excepta de la aceasta regula hotelurile s-a renuntat la idee. Viceprimarul municipiului Baia Mare, Mircea Dolha, cel care a si fost initiatorul acestui proiect, a spus ca a refacut documentatia, iar joi spera sa aiba din nou castig de cauza.

In Baia Mare, vor fi organizate incepand de anul viitor doar nunti de zi. Asta in cazul in care proiectul de hotarare care prevede organizarea meselor festive si a nuntilor doar pana la ora 23.00 va avea votul favorabil al consilierilor baimareni in sedinta de Consiliu Local anuntata pentru joi, 16 iulie.

Conform acestui proiect, ”orarul de functionare pentru unitatile de alimentatie publica (restaurante, cantine, cantine restaurant, sali de nunti speciale) si pentru structurile de primire turistice cu functiuni de alimentatie publica, cum ar fi hoteluri, moteluri, pensiuni, etc., care organizeaza mese festive, respectiv nunti si botezuri, indiferent de zona unde sunt situate pe raza administrativ - teritoriala a Municipiului Baia Mare va fi de luni pana duminica intre orele 7.00-23.00".

In document sunt prevazute si amenzi pentru cei care ar incalca aceasta decizie. Astfel la prima abatere, sanctiunea ar fi cuprinsa intre 200 si 1.000 de lei. In cazul in care in decursul unui an calendaristic s-ar constata de 3 ori incalcarea acestei hotarari, contravenientului ar urma sa i se aplice ”atat sanctiunea contraventionala principala a amenzii cat si sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii autorizatiei de functionare a unitatii de alimentatie publica sau a structurii de primire turistica cu functiuni de alimentatie publica, dupa caz, pe o perioada de 30 de zile".

Nu este prima data cand un astfel de proiect de hotarare este adus in discutie in sedinta de Consiliu Local Baia Mare. Anul trecut, in septembrie, consilierii baimareni chiar au aprobat interzicerea organizarii nuntilor si a meselor festive dupa ora 24.00. Ulterior, decizia a fost suspendata din cauza unei hotarari de guvern care excepta hotelurile de la aceasta regula.

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Mircea Dolha, cel care a fost initiatorul proiectului spera insa ca acum sa se revina din nou asupra impunerii acestei interdictii care ar urma sa intre in vigoare incepand din 1 ianuarie 20010.

In opinia lui Mircea Dolha, e nevoie de o astfel de hotarare pentru ca in municipiu sa fie mai multa liniste pe timpul noptii. ”Proiectul de hotarare a trecut si anul trecut, numai ca a aparut o lege care excepta unitatile hoteliere de la aceasta regula. Exista astfel o discrepanta intre retaurante si restaurantele din hoteluri. Am refacut proiectul, iar acum sper ca va intruni voturile consilierilor pentru a trece. Intre timp s-au mai convins si consilierii ca e mai bine asa, e mai liniste in municipiu. Am vorbit si cu patronii localurilor, multi au semnat ca sunt de acord cu aceasta propunere", a precizat Mircea Dolha.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, marți, 14 iulie 2009


Leave a Reply