Buletin de presă 08.04.2009

Buletin de presă
08.04.2009



Ofiţerii de investigare a fraudelor au confiscat ţigări în valoare de peste 31 000 lei

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au desfăşurat o acţiune cu scopul prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări şi a produselor contrafăcute. În colaborare cu poliţiştii din Baia Sprie au identificat în trafic pe Ioan F. din Berbeşti care transporta cu autoturismul ţigări de provenienţă Ucraina în valoare de 31 500 lei. Poliţiştii au ridicat întreaga cantitate de ţigări în vederea confiscării şi continuării cercetărilor. Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor continuă investigaţiile pentru a stabili în ce împrejurări a fost introdusă în ţară întreaga cantitate de ţigări. (Imagini de la acţiune vor fi postate pe site-ul Poliţiei Române, www.politiaromana.ro).


Cercetaţi de poliţişti pentru violare de domiciliu, lovire şi distrugere

Poliţiştii din Coltău au fost sesizaţi că un cetăţean în vârstă de 32 de ani face scandal. La faţa locului s-a deplasat un poliţist care l-a identificat pe Ioan R. din Coltău. Poliţiştii au potolit scandalagiul şi l-au sancţionat contravenţional. La aproximativ o oră de la intervenţia poliţistului, acelaşi individ a intrat fără drept în locuinţa unei femei din Coltău unde s-a manifestat violent. La sesizarea femeii, poliţiştii s-au deplasat la locuinţa acesteia şi au constatat că Ioan R. împreună cu Csaba R. şi Marcel R., din Coltău cu toţii, au intrat fără drept în casa reclamantei. Conform declaraţiei acesteia şi a Florinei S. din Chelinţa cei trei bărbaţi le-au agresat fizic. Acum poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire şi distrugere cu suspecţii în stare de libertate.


Bătută de soţ, a ajuns la spital

I s-a întâmplat unei femei în vârstă de 53 de ani din Poienile de sub Munte. Partea vătămată a fost internată ieri după amiază la Spitalul Judeţean cu leziuni la nivelul capului şi picioarelor. Primele verificări ale poliţiştilor au relevat că femeia a fost agresată de soţul ei în 31 martie. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările concrete în care femeia a suferit leziunile şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

Suspect de furt identificat

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de agenţii unei firme de pază de la un supermarket că au reţinut un tânăr care a sustras bunuri din magazin. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat suspectul: un minor în vârstă de 15 ani din Berchez. Asupra lui au fost găsite bunuri sustrase din magazin în valoare de 104.97 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit unităţii păgubite. Suspectul este cercetat în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Într-un imobil de pe str. Vasile Lucaciu a fost găsită o grenadă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au fost sesizaţi ieri că în incinta unui imobil de pe str. Vasile Lucaciu, într-un dulap vechi, a fost găsită o grenadă. La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. Echipa de cercetare a găsit o grenadă defensivă fără focos şi încărcătură explozivă, care era folosită ca material didactic pentru pregătirea Gărzilor Patriotice. Grenada a fost ridicată de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în vederea distrugerii.

La Sighet, un cetăţean a ultragiat poliţiştii aflaţi în misiune

Ieri, la ora 20.30, în timp ce un echipaj de poliţie efectua serviciul de patrulare pe str. Piaţa Libertăţii din Sighet, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unuia autoturism care circula cu viteză mare. La volanul maşinii se afla Lorinţ R., de 41 de ani din Sighetu Marmaţiei, cunoscut cu antecedente penale. Pentru că nu a oprit la semnalul poliţiştilor, echipajul a trecut la urmărirea acestuia cu autoturismul de serviciu care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Conducătorul auto, în încercarea de a scăpa, a intrat în coliziune cu maşina poliţiei. Apoi, Lorinţ R. i-a ameninţat şi agresat pe poliţişti. Suspectul a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări. Ulterior a fost luată măsura internării acestuia la Secţia Psihiatrie a Spitalului Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico – legale psihiatrice. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

Eveniment rutier

Ieri, la ora 16.45, la intersecţia Bulevardului Republicii cu Bulevardul Independenţei s-a produs un accident rutier. Băimăreanul Tiberiu P. de 43 de ani conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului (1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat). A intrat în intersecţia pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit un autoturism condus de Ioan G. de 32 de ani din Baia Mare. În urma impactului, Radu M. de 36 de ani din Baia Mare, pasager în autoturismul condus de Tiberiu P., a suferit vătămări corporale şi a rămas internat la spital.


Leave a Reply