MISS MARAMURES 2009 – Miss Maramures este baimarenca Ioana Chiper de 15 ani


VIDEO si GALERIE FOTO
15 fete au concurat pentru titlul de Miss Maramures 2009, iar, dupa un spectacol de aproape 4 ore, invingatoare a fost declarata o adolescenta in varsta de 15 ani din Baia Mare. Ioana Chiper a primit coronita de Miss Maramures din mainile laureatei de anul trecut, Cecilia Petrovan, care a facut parte din juriu alaturi de invitatii speciali, interpretii de muzica populara Cornelia si Lupu Rednic, precum si arbitrul international de fotbal Cristian Balaj. La concursul de frumusete in urma caruia a fost aleasa cea mai frumoasa dintre maramuresence a contat mai ales fizicul, pentru ca fetele nu au scos niciun sunet, prezentarile fiind facute de catre realizatorii de televiziune Claudiu Florescu si Dan Coarda.

Miss Maramures 2009 s-a desfasurat, sambata, la restaurant Galla din Baia Mare, iar la eveniment au participat mai ales sustinatoarele fetelor, prezenti in numar destul de mare. Parinti, prieteni si iubiti au privit atent concurentele, chiar cu mai mare interes decat juriul, care a fost prezidat de Lupu Rednic si sotia acestuia, Cornelia.

Organizarea si-a asumat-o Doru Dancus de la Art Tradition, care a reusit sa faca din concursul de frumusete un adevarat show de lumini si sunete, la care a cantat live trupa Cortez, care il are ca membru si pe baimareanul Florin “Pefi” Pop, dar care a avut si o parte umanitara, pentru ca organizatorii au strans bani pentru operarea unui baietel de cateva luni care a orbit in urma complicatiilor suferite dupa nastere.

A fost o atmosfera ca la orice competitie in care se premiaza frumusetea, adica fete frumoase, dar si emotionate, zambete si tinute studiate, dar si priviri de invidie pentru ca, in md firesc, altruismul are si el o limita. Cu toatea acestea, fair-play-ul a caracterizat competitia, poate si pentru ca in juriu a fost preznt cunoscutul arbitru Cristi Balaj.


Juriul chiar a avut nevoie de o indelungata deliberare ca sa aleaga Miss Maramures 2009, pentru ca fiecare fata a avut “un ceva” al ei: unele au punctat la tinuta pe scena, altele au atras privirile prin formele apetisante sua prin indrazneala, au fost multe care au incercat sa cucereasca juriul si publicul cu zambetul lor, dar toate au avut ca punct forte corpul – bronzat la cateva sedinte la solar si cu foarte putina celulita sau deloc vizibila.

Prin urmare, a fost nevoie de defilari repetate atat in tinute casual, rochii de seara si costume de baie, pentru ultimele doua atat juriul, cat si publicul cerand un bis. Fetele nu au scos niciun cuvant pana la final, cand castigatoarele au fost lasate sa spuna cateva vorbe de multumire. Daca pasii le-au fost siguri, mai putin le-a fost si vocea, pentru ca abia atunci s-a putut vedea gradul de emotie al fetelor. Scuze exista, chiar daca multe dintre fete sunt obisnuite cu defilarile pe podium, fie pentru ca au mai participat la concursuri de frumusete, fie pentru ca au fost la prezentari de moda.

Concurente la Miss Maramures 2009 (in ordinea numerelor)
1. Ioana Chiper – 15 ani, Baia Mare
2. Andreea Beatrix Iosip – 19 ani, Baia Mare
3. Patricia Mihali – 16 ani, Baia Mare
4. Andreea Csaszar – 18 ani, Baia Mare
5. Cristina Chereches – 17 ani, Baia Mare
6. Ileana Campan – 22 ani, Baia Mare
7. Ioana Enache - 17 ani, Sighetu Marmatiei
8. Roxana Florian – 18 ani, Coas
9. Lisa Cine – 14 ani, Baia Mare
10. Magdalena Mike – 20 ani, Baia Mare
11. Diana Manu – 16 ani, Baia Mare
12. Beatrice Jurinsniczi – 17 ani, Baia Mare
13. Raluca Trejer – 16 ani, Baia Mare
14. Nicoleta Rotarescu – 17 ani, Sisesti
15. Larisa Sabau – 19 ani, Baia Mare

Dintre cele 15 concurente, dupa priviri atente si o deliberare indelungata, juriul a premiat 6 fete. Cornelia si Lupu Rednic au spus ca, in calitate de presedinti ai juriului, au incercat sa nu favorizeze pe nimeni si chiar sa o premieze pe fata cea mai frumoasa, dar care a avut sic ea mai buna prezenta scenica.

Lupu Rednic a anuntat prima data castigatoarele premiilor speciale, in numar de trei:
Miss Popularitate – Andreea Csaszar
Miss Charisma – Magdalena Mike
Miss Senzualitate – Ioana Enache

Fetelor li s-au alaturat pe scena celelalte concurente declarate castigatoare si care au fost anuntate in aplauzele salii:
Locul 3 – Laisa Sabau
Locul 2 – Andreea Beatrix Iosip
MISS MARAMURES 2009 – IOANA CHIPER

Premiile pentru castigatoare au fost consistente, ocupanta locului 3 primind un premiu de 300 de euro, acordat de omul de afaceri Vasile Trifoi, cea de pe locul 2 – 500 de euro de la patronul Ilie Ureche, de la Ilnic Electric, iar premiul cel mare pentru Miss Maramures, de 4.000 de lei, a fost acordat de Doru Dancus de Art Tradition.

In by Moroșanul, duminică, 12 aprilie 2009


Leave a Reply