Sofer incatusat dupa ce a provocat un grav accident de circulatie in zona Metro Baia Mare





Un grav accident de circulatie a avut loc azi, 19 aprilie, in jurul orei 18.30 pe bulevardul Independentei din Baia Mare, in apropiere de magazinul Metro, iar soferul care l-a provocat a trebuit incatusat de politisti dupa ce a fost extrem de recalcitrant. Totul s-a intamplat sub ochii copilului de 10 ani al barbatului, care din cauza traumei suferite in urma accidentului in care a fost implicat, precum si a scandalului care a urmat dupa incident a intrat in stare de soc.

Un accident de circulatie grav s-a produs in aceasta dupa-amiaza la iesire din Baia Mare. Un sofer aflat intr-un Ford se indrepta spre Tautii Magheraus, impreuna cu copilul sau. La un moment dat, in dreptul unei reprezentante auto, conducatorul auto a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens. El a iesit in afara carosabilului, pe partea opusa sensului sau de mers, si a rupt mai multi stalpi de protectie de pe marginea drumului.







Martorii accidentului au ramas socati de cele vazute si au spus ca, in urma impactului, autoturismul Ford s-a rasucit aproape 180 de grade in aer, ramanand pe contrasens. Ford-ul s-a facut praf dupa accidentul in care a fost implicat, dar atat soferul, cat si fiul acestuia au scapat teferi.

Cristian Marin, martor al accidentului, a spus ca a vazut cum masina a zburat priun aer. ”A inceput sa zboare. Era pe la o inaltime de cinci metri. A cazut apoi, intr-un nor de praf, in mijlocul drumului”, a povestit barbatul.

La fata locului a sosit un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Maramures si unul al Ambulantei. Daca medicii au facut cale intoarsa, politistii au ramas la fata locului pentru cercetari. Oamenii legii s-au izbit insa de soferul din Ford, care a devenit tot mai reclacitrant si care, in final, a sfarsit incatusat.






Scandalul de dupa accident a izbucnit dupa ce conducatorul auto a refuzat sa sufle in etilotest si a refuzat sa ii insoteasca pe politisti la spital pentru recoltarea probelor biologice. La un moment dat, cand a devenit violent, politistii au scos catusele si l-au bagat in masina politiei. Pentru copil a fost rechemat echipajul de la Ambulanta.

Agentul Andrei Bonte din cadrul SPR Maramures a declarat ca soferul a refuzat testarea si a devenit violent, incepand sa injure si chiar sa ameninte. La un moment dat, barbatul de 33 de ani din Baia Mare chiar a ridicat mana sa il loveasca pe unul dintre politisti cu pumnul in fata. Intre timp, spre celalalt a aruncat cu telefonul mobil pe care il avea in mana.

Scenele au reusit sa ii surprinda pentru a doua oara pe martori, care au asistat la incatusarea soferului nervos. Unul dintre politisti l-a imobilizat pe conducator, celalalt a scos catusele si l-a intors cu fata la pamant. Totul s-a intamplat sub ochii baiatului, care a inceput sa zbiere in momentul in care a vazut ce se intampla si s-a adapostit in bratele unui martor.

Agentul Calin Sacui a declarat ca, din primele cercetari de la fata locului, s-a stabilit ca soferul Ford-ului inmatriculat in Maramures nu a adapat viteza si s-a lovit de un stalp. Soferul s-a opus testarii, supunandu-se cererii doar dupa scandal. Rezultatul a fost de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.


Locotenent Oana Gonczi, purtator de cuvant al ISU Maramures, a declarat ca nu a fost nevoie de interventia echipei de descarcerare, pompierii ramanand doar sa curete carosabilul de resturile ramase in urma accidentului.












In by Moroșanul, duminică, 19 aprilie 2009


2 Responses to Sofer incatusat dupa ce a provocat un grav accident de circulatie in zona Metro Baia Mare

  1. la dreacu cu alcoolisti astia.omoara oameni nevinovati.la puscarie cu ei ;)) doar daca nu au pile pe undeva =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate "Anonim".doar daca nu are vreo pila ;))

    RăspundețiȘtergere