Buletin de presă

Buletin de presă
06.04.2009


Acţiuni desfăşurate de poliţişti

La Vişeu de Sus
Poliţiştii au organizat vineri o acţiune în piaţa oraşului pentru a vedea în ce măsură se respectă prevederile Legii 12/1990. În cadrul acţiunii poliţiştii au identificat-o pe Maria B. de 40 de ani din Săcel. Femeia oferea spre vânzare ţigări de provenienţă Ucraina netimbrate. De la aceasta poliţiştii au ridicat 80 pachete de ţigări. Femeia a fost sancţionată contravenţional.

La Baia Mare
Poliţiştii de la Biroul Poliţie de Ordine Publică Urbană au desfăşurat activităţi cu scopul prevenirii cerşetoriei şi comerţului ilicit. Au fost verificaţi 13 agenţi economici şi 24 de persoane fizice şi au fost legitimaţi 96 de cetăţeni. Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 66 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor depăşeşte 21 000 lei. Poliţiştii au depistat 6 persoane din alte localităţi pentru care au luat măsura trimiterii la locul de domiciliu.

Doi maramureşeni deţineau ilegal câte o armă neletală

Ofiţerii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice Maramureş au identificat un cetăţean din Mocira (Marin R. de 48 de ani) şi altul din Sighetu Marmaţiei (Vasile H. de 59 de ani). Cei doi deţineau la domiciliu câte o armă neletală de tir cu aer comprimat fără să fie autorizaţi conform legii. Poliţiştii au ridicat cele două arme în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Arestat şi cercetat pentru furt

Sâmbătă noaptea, o patrulă de siguranţă publică ce efectua serviciul pe str. Electrolizei l-a identificat pe Florin V. de 20 de ani din Baia Mare. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Florin a sustras un telefon mobil în valoare de 300 lei din incinta unui restaurant. Telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitei iar suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore. Duminică suspectul a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Florin V. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Ultraj contra bunelor moravuri la Sighet

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi sâmbătă la ora 02.15 că pe str. Cuza Vodă, Adrian B. de 35 de ani tulbură liniştea publică şi ameninţă vecinii. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au găsit suspectul sub influenţa alcoolului, ameninţând locatarii cu un motoferăstrău pornit. Scandalagiul a încercat să-i agreseze pe poliţişti însă a fost imobilizat de către aceştia. Martorii au declarat că Adrian a ameninţat cu drujba mai mulţi locatari din bloc. Bărbatul a fost internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico – legale psihiatrice. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele.

Un pădurar a fost atacat de un urs

Duminică, în jurul orei 01.00, poliţiştii din Băiuţ au fost sesizaţi că în timp ce participa la o vânătoare organizată, un pădurar a fost atacat de un urs şi rănit. Ioan B., de 48 de ani din Băiuţ participa la o vânătoare organizată împreună cu mai multe persoane, în zona numită ,,Izvorul Alb”. La un moment dat pădurarul a fost atacat de un urs şi a suferit leziuni la nivelul mâinilor şi picioarelor. Bărbatul rănit a fost internat la Spitalul Judeţean. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul.

Evenimente rutiere

Între Recea şi Lăpuşel
Vineri, la 08.45 s-a produs un accident rutier. Gyorgy M. de 67 de ani din Baia Mare conducea spre Lăpuşel un autoturism fără să poarte centura de siguranţă. A încercat să facă o depăşire neregulamentară, a încălcat linia continuă şi a acroşat un utilaj multifuncţional Unimog ce era condus regulamentar de către Nicolae L. din Baia Sprie. În urma impactului, o pasageră din autoturismul condus de băimărean a suferit vătămări corporale şi a fost internată la spital.

La Baia Mare
Vineri, la ora 15.00, pe Bd. Bucureşti s-a produs un alt accident. Ioana F., de 22 de ani din Cavnic s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat, fără să se asigure. A fost accidentată de un autoturism condus de Ioan Z. de 36 de ani din Baia Mare. Tânăra rănită a fost transportată la spital unde a rămas internată.

Duminică, la 07.10, pe str. Gării, o persoană a fost rănită grav în urma unui accident rutier. Băimăreanul Istvan B. de 21 de ani conducea pe Bulevardul Traian un autoturism şi la intersecţie cu str. Gării nu a redus viteza în momentul în care a virat la dreapta. A pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens, a rupt un gard metalic după care a intrat în coliziune cu un autocar ce se afla în incinta autogării. În urma impactului, conducătorul auto a suferit vătămări corporale grave şi a fost internat la spital.

La Seini
Ioan R. de 56 de ani din localitate, vineri după amiaza, tracta pe trotuar un cărucior încărcat cu materiale de construcţie. Bărbatul a încercat să intre pe carosabil iar căruciorul s-a izbit de o bordură, rupându-se astfel mânerul de tracţiune. Bărbatul s-a dezechilibrat, a ieşit în carosabil unde s-a lovit de partea lateral stânga a unui camion condus de Florin C. de 31 de ani din judeţul Bihor. Ioan R. a fost rănit grav şi a fost internat la spital.

La ieşire din Satulung
Pe DE 58 s-a înregistrat un alt eveniment rutier vineri la 17.30. Băimăreanul Tiberiu T., de 49 de ani conducea spre Baia Mare un autoturism. Nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers şi a tamponat o autoutilitară care circula în faţa sa. În urma impactului, băimăreanul a fost rănit grav şi a fost internat la Spitalul Judeţean.

La Baia Sprie
În aceeaşi zi, la ora 20.15, o tânără a fost rănită după ce autoturismul în care se afla a depăşit o altă maşină. Ioana G. de 19 ani din Baia Sprie conducea un autoturism şi s-a angajat în depăşirea unei alte maşini care circula în aceeaşi direcţie. A pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi a lovit un gard şi conducta de gaz. În urma impactului, o pasageră din autoturism a suferit vătămări corporale uşoare. La locul accidentului a fost prezent şi un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş precum şi reprezentanţii companiei de furnizare a gazului care a remediat avaria produsă la conducta de gaz.

La Săcel
Duminică după amiaza, pe DN 17 C s-a produs un alt accident. Gheorghe P. de 22 de ani din Săcel conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Neamţ şi s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei alte maşini condusă de Maria D. de 24 de ani din Fersig. Maria a virat spre stânga pentru a intra în curtea unui imobil şi a fost lovită de autoturismul cu numere de Neamţ angajat în depăşire neregulamentară. În urma accidentului, cele două maşini au fost avariate şi un pasager din autoturismul condus de Maria D. a fost rănit uşor.

Lacatâş Alina a dispărut de la domiciliu


Poliţiştii de la Biroul Urmăriri au fost sesizaţi că tânăra în vârstă de 25 de ani în 24 martie 2009 a plecat împreună cu mai multe persoane la colectat de fier vechi pe Bulevardul Independenţei din Baia Mare. De acolo a plecat şi nu a mai revenit la domiciliu. La data dispariţiei purta un pulover negru, pantalon albastru şi era încălţată cu cizme de cauciuc.
Persoanele care pot să ofere informaţii ce ar putea ajuta la găsirea tinerei reclamată dispărută sunt rugate să sune la 112 sau la numărul de telefon 0262 – 207 766, Biroul Urmăriri.


Leave a Reply