Cititorii in actiune Centrul Borsa

Ecourile rubricii "Cititorii in actiune", care gazduieste texte, fotografii si video primite de la cititorii http://maramuresul.blogspot.com/ martori la anumite evenimente de interes public, au ajuns pana la poalele Pietrosului, in orasul Borsa. Un localnic de acolo, V.T., ne-a trimis azi, 10 aprilie 2008, o inregistrare facuta la cativa metri de centrul orasului Borsa. In imagini se poate vedea cum dintr-o cladire aflata in constructie chiar pe malul raului Cisla se arunca in apa toate deseurile rezultate din activitatea de santier si alte mizerii menajere. La doi pasi de firul apei, neprotejata, se afla si o gramada mare de rumegus. Constructorii au transformat albia raului intr-o groapa de gunoi, vizibila de pe podul din apropiere de catre orice trecator care face o plimbare prin centrul orasului.

Cititorul nostru roaga institutiile statului (Agentia de Protectia Mediului, Garda de Mediu etc.) sa intervina in aceasta situatie, deoarece primaria nu a luat nicio masura. V.T. da si o posibila explicatie acestei neputinte a administratiei orasenesti, prin faptul ca respectiva cladire aflata in constructie exact langa albia raului "apartine unui celebru clan din Borsa si cred ca autoritatile locale sunt intimidate de catre acestea".

Cititorul nostru completeaza ca "vine caldura si albia riului va deveni un focar de infectie, iar raul Cisla este oricum foarte poluat cu gunoaie menajere si rumegus rezultat de la gaterele ilegale din zona. Inclusiv pe portiunea din centrul orasului Borsa albia raului este intesata de gunoaie menajere si peturi de plastic. Primaria nu face practic nimic, iar vara este un miros insuportabil".
RUSINE Primaria Borsa,RUSINE celor ce fac ca EI !


pe ce lume traim...
Comentariul Publicat la: 10 aprilie 2009 de catre: anonim di Borsa...

acest oras al luptelor intre clanuri, al masinilor si a utilajelor furate din strainatate, al soselelor 'medievale', al coruptiei -(foarte putini se salveaza), al emigrantilor in toata lumea-(majoritatea in Italia), al cainilor vagabonzi, al hotilor care au inceput furturile in vile si in gospodariile oameniilor, al extremei poluari causata de ex-minele comuniste(care inca azi mai strecoara acele deseuri daunatoare mediului i. si omului), remarca, pe langa toata lista care ar putea merge la nesfarsit, si faptul ca raurile sunt pline de gunoaie, aruncate de oameni simpli pana la firmele de constructii. Eu cred ca in Borsa toate aceste lucruri sunt percepute ca fiind normalitatea, inca odata de la simplul cetatean pana la cetateanul onorific, adica primarul orasului Borsa, sau daca vrem "Mica Sicilie" ori "Vestul Salbatic".Intentia acestui mesaj este provocatorie cu obiectivul de a pune pe ganduri rezidenti acestui oras si a amplificari discutiile pe acest forum.(argumentarea celor spuse se regasesc foarte usor in arhiva emaramures.ro, as spune ca ar fi sufucient ultimul an)
trist....

Comentariul Publicat la: 10 aprilie 2009 de catre: Maria...

vazind aceste imagini aici realizez in ce mizerie suntem fortati sa traim noi locuitori Borsei,si ce se vede aici nu este decit o parte din mizeria in care se gaseste localitatea, ,copii se joaca printre mizeri si caini vagabonzi sa nu mai pomenesc de infractori din borsa,sa speram ca domnul primar o sa vada si dinsul acest filmulet ca sa faca ceva,dar asta presupune sa mai umble si pe jos nu numai cu masina,acest primar este complect rupt de realitatea din Borsa,pacat de orasul asta..si inca ceva cladirea care este in constructie apartine de celebru clan a BUTENILOR ,,cred ca ati auzit de el....


Leave a Reply