Buletin de presă


Buletin de presă
16.04.2009


Poliţiştii maramureşeni la datorie în perioada Sărbătorilor de Paşti

Conform Planului de Măsuri realizat poliţiştii din toate structurile operative vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, în special în locurile aglomerate, staţiuni turistice, zone de agrement.
În această perioadă se vor intensifica activităţile de patrulare în zonele unde se desfăşoară slujbe religioase, activităţi culturale, sportive pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.
Agenţii de poliţie rutieră vor acţiona pe cele mai circulate artere precum şi pe traseele de acces către lăcaşurile de cult pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere precum şi pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor rutiere.
Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a fraudelor în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor competente vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale specifice acestei perioade. Ei vor controla agenţii economici care desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii sau produse de origine animală.

Suspecţi de furt identificaţi

Poliţiştii de la Biroul Poliţie Rurală în colaborare cu cei de la Recea au identificat doi suspecţi: Gheorghe L. de 24 de ani din Baia Mare şi Anton B. de 32 de ani din Buşag. Cei doi au sustras un moped din Handalul Ilbei şi o motosăpătoare din Recea. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubiţilor. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Reclamaţie tentativă de furt la Bârsana

Ieri dimineaţă în jurul orei 04,00, poliţiştii din Bârsana au fost sesizaţi că la agenţia unei bănci din localitate s-a declanşat sistemul de alarmă. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că persoane necunoscute au intrat prin efracţie în sediul agenţiei şi au încercat, fără succes însă, să forţeze bancomatul. Prejudiciul cauzat prin distrugere este de 1500 lei. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi distrugere, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Evenimente rutiere

La Borşa
Ieri, la ora 14.00 s-a produs un accident rutier la intersecţia străzilor Sarca cu Cimbrului. Vasile D. de 21 de ani din Borşa conducea un autoturism şi a efectuat o manevră de întoarcere cu spatele fără să se asigure. Astfel a acroşat o femeie în vârstă de 63 de ani care a căzut în Pârâul Sarca, de la o înălţime de 1.5 metri. Femeia a fost rănită şi a rămas internată sub supraveghere la spital.

La Baia Mare
Pe Bulevardul Bucureşti s-a produs un eveniment rutier la ora 15.00. Băimăreanul Vasile C. de 59 de ani conducea un autoturism şi l-a accidentat pe Ion A. de 57 de ani care a ieşit în carosabil dintre două autoturisme parcate. Pietonul a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.


Leave a Reply