Buletin de presă


Buletin de presă
14.04.2009

Băimărean cercetat pentru furturi din autoturisme

În urma activităţilor poliţieneşti desfăşurate de ofiţerii de la Biroul de Investigaţii Criminale s-a stabilit că Marius C. de 24 de ani din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale, a sustras bunuri în valoare de peste 9 000 lei din 8 autoturisme în perioada ianuarie – februarie 2009. Prejudiciul nu a fost recuperat. Suspectul este cercetat în stare de arest preventiv.

Cercetat pentru furtul unor plăcuţe de înmatriculare

Un cetăţean a reclamat la poliţie că Iulian M. din Baia Mare i-a sustras duminică după amiază plăcuţele de înmatriculare cu număr de Italia de la un autoturism ce era parcat pe str. Matei Basarab. Valoarea prejudiciului reclamat este de 200 lei. Poliţiştii fac cercetări cu suspectul în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Prinşi de poliţişti în timp ce transportau un covor furat

O echipă de siguranţă publică a surprins astă noapte, în jurul orei 01.20, pe str. Gutinului din Sighetu Marmaţiei, doi suspecţi: Adrian K. de 28 de ani şi Octavian M. de 22 de ani, amândoi din Sighetu Marmaţiei. Ei transportau un covor legat cu o sârmă pe care, întrebaţi fiind de poliţişti, au declarat că l-au sustras din curtea unei spălătorii auto din municipiu. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

La Baia Sprie, un individ a spart geamurile unei case

Un cetăţean din Baia Sprie a anunţat poliţia că în noaptea de 11/12 aprilie cineva i-a spart mai multe geamuri de la locuinţa pe care o deţine pe str. Pietrarului. Partea vătămată a depus plângere la poliţie abia luni, 13 aprilie 2009. Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, pentru identificarea autorilor şi clarificarea celor sesizate. Astăzi însă, partea vătămată s-a prezentat la poliţie şi şi-a retras plângerea.

Ameţit de alcool, şi-a dat foc la casă

Poliţiştii din Săcălăşeni au fost sesizaţi aseară că la o locuinţă a izbucnit un incendiu. Focul a fost izolat şi bunurile au fost evacuate de imobil. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că proprietarul imobilului, Vasile F. de 40 de ani, a pus focul intenţionat, pe fondul consumului de alcool şi a unor certuri în familie. Flăcările au distrus o uşă, un geam, 4 grinzi şi un dulap. Valoarea prejudiciului este 1 500 lei. Bărbatul a fost transportat şi internat la spital, Secţia Psihiatrie. El este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Aseară, un echipaj de poliţie a oprit în trafic pe DC Buşag un autoturism de culoare albă, înmatriculat în judeţul Arad. La volan se afla Anton B. de 33 de ani din Buşag. Cu ocazia verificărilor poliţiştii au stabilit că autoturismul amintit figurează în evidenţă ca fiind de culoare neagră. Conducătorul auto a prezentat pentru control un permis de conducere eliberate de autorităţile italiene care prezintă suspiciuni de contrafacere. În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că permisul figurează pe numele unui alt cetăţean şi a fost declarat furat în anul 2006. Anton B. este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de fals, uz de fals şi conducere fără permis. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Băut fiind, a plonjat cu autoturismul în Râul Iza

Poliţiştii din Săliştea de Sus au fost sesizaţi ieri că pe DJ 186 s-a produs ieri, în jurul orei 19.00, un accident rutier. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că Toader I. de 27 de ani din Săliştea de Sus, fiind sub influenţa alcoolului (0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat), conducea un autoturism spre Dragomireşti. Din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului, a derapat, a ieşit de pe carosabil şi a plonjat în albia Râului Iza. Conducătorul auto a fost rănit uşor iar maşina a fost serios avariată.


Leave a Reply