Buletin de presă

Buletin de presă
09.04.2009

Deţinători fără drept de arme neletale cercetaţi de poliţiştii maramureşeni

Ofiţerii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au identificat doi bărbaţi, unul din Ulmeni şi unul din Ocna Şugatag care deţineau la domiciliu câte o armă neletală de tir cu aer comprimat. Întrucât nici unul dintre aceştia nu era autorizat pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii neletale supuse autorizării şi nici nu aveau permis de armă, poliţiştii le-au ridicat armele de tir în vederea cercetărilor. Cei doi suspecţi sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Prins în flagrant în timp ce sustrăgea bunuri dintr-o maşină

O patrulă de siguranţă publică formată din poliţişti şi jandarmi a prins în flagrant pe Sorin C. de 21 de ani din Baia Mare cunoscut cu antecedente penale. Suspectul a profitat că partea vătămată a lăsat maşina parcată pe str. Andrei Mureşanu cu geamul din partea stângă spate deschis şi s-a deplasat la o agenţie bancară. În acest timp Sorin a sustras din maşină, de pe bancheta din spate, un portmoneu în care se aflau documente şi carduri bancare. Prejudiciul a fost recuperat integral iar suspectul a fost reţinut şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Identificat de poliţişti şi jandarmi la scurt timp de la comiterea furtului

Ieri după masă, la ora 18.13, un băimărean a anunţat poliţia că i-a fost furată bicicleta ce era legată de balustrada de la etajul IV al imobilului în care locuieşte. Hoţii au forţat sistemul de asigurare a bicicletei şi au sustras-o, cauzând un prejudiciu în valoare de 200 lei. La scurt timp de la sesizare, o patrulă de siguranţă publică formată din poliţişti şi jandarmi, au identificat suspectul: Ionel C. de 33 de ani din Seini, cunoscut cu antecedente penale. De la el a fost recuperată bicicleta şi restituită proprietarului. Cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Un vişeuan a condus fără permis şi a fost prins de poliţişti

Un echipaj de poliţie a identificat ieri în trafic pe Ioan A. de 19 ani din Vişeu de Sus. Acesta conducea pe DN 18 un autoturism deşi nu avea permis de conducere. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi va fi cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

A condus fără permis şi a intrat într-un autoturism

Poliţiştii din Călineşti au fost sesizaţi că aseară, pe DJ 185, în localitatea Văleni a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Gheorghe M., de 59 de ani din Văleni a condus un tractor cu care tracta o remorcă. Conform declaraţiilor martorilor, bărbatul era sub influenţa alcoolului şi a acroşat cu remorca şi avariat un autoturism condus regulamentar de către Viorica B., de 41 de ani din Mara. După producerea coliziunii, Gheorghe a părăsit locul accidentului şi a fost găsit de poliţişti la domiciliu. El a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost condus la postul de poliţie unde s-a stabilit că nu are permis de conducere. Mai mult, poliţiştii l-au condus la Spitalul Municipal Sighet în vederea recoltării de probe biologice unde bărbatul a refuzat, de asemenea, recoltarea. Deoarece suspectul s-a manifestat violent atât la poliţie cât şi la spital a fost luată măsura internării lui la Secţia Neuropsihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Bărbatul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, refuz de recoltare a probelor biologice şi părăsirea locului accidentului.

Bătaie între vecine

Poliţiştii din Sarasău au fost sesizaţi ieri că Maria B. din localitate, în timp ce construia un gard în spatele locuinţei sale a fost lovită cu o bâtă de către vecina sa, Anuţa O. Victima a fost transportată la Spitalul Sighet unde a rămas internată. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cu suspecta în stare de libertate.

Sigheteanul cercetat pentru ultraj şi conducere fără permis a fugit din spital şi este căutat de poliţişti

Sigheteanul Lorinţ R. a fugit din Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei unde era internat în vederea efectuării unei expertize medico – legale psihiatrice. Poliţiştii au luat măsuri pentru găsirea şi prinderea suspectului care este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducere fără permis (caz prezentat în cadrul buletinul de presă din 08.04.2009).


Leave a Reply