Buletin de presă


Buletin de presă
07.04.2009

Pe Aleea Saturn din Baia Mare a fost găsită o grenadă

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi Substanţe Toxice Maramureş au fost sesizaţi ieri că pe strada amintită, o echipă de muncitori, în timp efectua săpături în curtea unui imobil, a găsit o grenadă defensivă inertă. Grenada nu avea încărcătură explozivă şi era în stare avansată de coroziune. Ea a fost ridicată de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş în vederea distrugerii conform procedurii. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate provenienţa grenadei.

Un câine suspect de turbare a muşcat o femeie la Borşa

Aseară, poliţiştii au fost sesizaţi că în curtea unui imobil de pe str. Minerilor a apărut un câine fără stăpân suspect a fi turbat care constituie un pericol pentru familia care locuieşte la acea adresă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în cursul zilei câinele a muşcat-o pe Elisabeta R. de 76 de ani din Borşa. Femeia a fost îndrumată să se prezinte la spital pentru administrarea preventivă a vaccinului antirabic. Plecând de la cele întâmplate, o echipă de siguranţă publică, în colaborare cu medicul veterinar şi un membru al Filialei de Vânătoare Borşa au ucis câinele suspect de rabie. Cadavrul a fost dus la Circa Veterinară în vederea prelevării de probe. În funcţie de rezultatele analizelor vor fi luate măsurile sanitar – veterinare şi epidemiologice necesare.

Reclamaţie agresiune la Baia Mare

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi că la Spitalul Judeţean a fost internat pentru supraveghere şi investigaţii un minor de 16 ani din Baia Mare. Adolescentul a declarat că ieri după amiază, a fost agresat de un tânăr care era sub influenţa alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea agresorului şi stabilirea împrejurărilor în care minorul a suferit leziunile. În funcţie de concluziile medico – legale poliţiştii vor lua măsuri.

Trei furturi au fost comise ieri, în plină zi, din cauza neglijenţei proprietarilor de autoturisme

Stimaţi cetăţeni, vă reamintim, NU MAI LĂSAŢI, LA VEDERE, BUNURI DE VALOARE ÎN MAŞINĂ CHIAR DACĂ LIPSIŢI DOAR CÂTEVA MINUTE!
În cursul zilei de ieri poliţiştii maramureşeni au fost sesizaţi cu privire la trei furturi din autoturisme cu un prejudiciu care depăşeşte 5 700 lei. În toate cele trei cazuri proprietarii au parcat maşina pentru 15 – 20 de minute iar când au revenit au constatat că hoţii, după ce a spart geamul uneia dintre portiere, le-au sustras portmoneele şi poşetele lăsate la vedere în maşină. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Evenimente rutiere
La Sighet
Ieri, în jurul orei 14.40, sigheteanca Liliana P. de 25 de ani conducea un autoturism cu număr de Bucureşti, pe str. Bogdan Vodă. Nu s-a asigurat în momentul în care a intrat pe trotuar în faţa unui imobil şi a accidentat un pieton: Maria P., de 76 de ani din Sighet. Femeia rănită a fost internată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

În apropiere de Bârsana
Pe DJ 185, la 17.10, s-a produs un alt accident. Petru T. de 30 de ani din Bârsana, deşi nu avea curs de legislaţie rutieră, conducea un moped înmatriculat în Braşov. A pierdut controlul acestuia, a ieşit de pe carosabil şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar, în afara carosabilului. În urma impactului, bărbatul a fost rănit uşor şi nu a rămas internat la spital.


Leave a Reply