ACCIDENT MORTAL


In Pasul Prislop, un bustean a cazut peste un microbuz cu calatori

* Doi oameni au murit si trei au fost transportati la spitalul din Borsa

Incident grav in cursul dupa-amiezii de vineri pe drumul national 18, in Pasul Prislop, intre judetele Maramures si Suceava. Un microbuz, condus de Constantin S., din comuna Galinesti (judetul Suceava), se deplasa pe drumul amintit dinspre Carlibaba (Suceava) spre Borsa (Maramures). Vehiculul transporta noua pasageri la munca in Germania. La un moment dat, un copac urias s-a pravalit la vale de pe un versant al muntelui si a izbit in partea dreapta microbuzul. In urma impactului violent doi oameni au murit, iar trei au fost raniti, necesitand spitalizare. La fata locului au sosit imediat echipajele de interventie.
Doua persoane au fost transportate la Spitalul din Vatra Dornei, dar acestia nu au supravietuit . Alte trei persoane au fost duse la Spitalul Orasenesc Borsa.
Dr. George Stefanescu, directorul spitalului, ne-a declarat ca victimele prezentau traumatisme, una dintre ele suferind si o fractura la membrul inferior drept. "Li s-a acordat primul ajutor si au ramas spitalizati pana sambata dimineata cand au fost externati la cerere. Ranile suferite nu erau atat de grave", a spus dr. Stefanescu. Politistii au demarat cercetarile si au stabilit imprejurarile in care s-a produs nenorocirea. Costel H. din Carlibaba, Suceava, impreuna cu doi consateni, si anume Ilie T. si Stefan T., s-au deplasat intr-o zona de exploatare silvica pentru a taia lemn de pe un lot ce apartinea unei societati comerciale. Parcela era situata la aproximativ 2-300 metri de drumul national 18. La ora 16.40, un copac pe care l-au taiat, fiind neasigurat, s-a pravalit de pe versant si a ajuns in drumul national 18, unde a intrat in coliziune cu microbuzul. Acesta a fost lovit in partea dreapta. De altfel, persoanele ranite erau pe scaunele din dreapta microbuzului. Conform informatiilor furnizte de inspectorul de politie Gabriel Pantaru, IPJ Suceava, cercetarile sunt continuate de procurorul criminalist sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Incidentul nu este considerat un accident rutier.

In by Moroșanul, sâmbătă, 23 mai 2009


Leave a Reply