Buletin de presă 15.05.2009




Mandat executat

În cadrul acţiunii ,,Strada 2009” poliţiştii de la Biroul Urmăriri, în colaborare cu poliţişti clujeni, au depistat pe raza municipiului Cluj Napoca pe Ciprian P. de 32 de ani din Sighetu Marmaţiei. Pe numele bărbatului Tribunalul Maramureş a emis în decembrie 2008 un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de constituire, asociere, sprijinire a unui grup infracţional organizat respectiv trafic de migranţi.

Arestaţi preventiv şi cercetaţi pentru furt de echipamente de telecomunicaţii

Cei trei suspecţi identificaţi de poliţişti la scurt timp după ce au sustras echipamente şi cabluri de telecomunicaţii de pe raza localităţii Petrova au fost prezentaţi la instanţă. Judecătoria Vişeu de Sus a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor trei: Vasile B. de 23 de ani, Dumitru V. de 34 de ani şi Ioan R. de 22 de ani din judeţul Hunedoara. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Prinşi şi cercetaţi de poliţişti pentru furt

La Vima Mică
Poliţiştii au fost sesizaţi că două femei au sustras suma de 3 200 lei din locuinţa lui Gavril P. de 82 de ani din Vima Mică. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat cele două femei: Geta L. de 35 de ani şi Meda L. de 29 de ani din Ileanda. Cele două au intrat în locuinţa păgubitului unde au profitat de neatenţia bătrânului şi i-au sustras suma de 3200 lei. Poliţiştii au depistat-o pe Meda L. pe păşunea dintre localităţile Vima Mică şi Ileanda. Asupra suspectei a fost găsită suma de 1200 lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celei de-a doua suspecte şi recuperarea prejudiciului.

La Baia Mare
O patrulă de siguranţă publică a prins în flagrant pe Iosif G. de 45 de ani din Baia Mare. Bărbatul a fost prins de poliţişti în momentul în care a sustras din buzunarul unui cetăţean suma de 33 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului. Suspectul este cercetat în stare de reţinere şi va fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

De la neînţelegeri privind un contract civil până la încălcarea legii penale n-a fost decât un pas

Un băimărean s-a prezentat aseară la poliţie şi a reclamat că în jurul orei 17.30 a fost vizitat de Leontz D., cu care are un litigiu pe fondul nerespectării unui contract de vânzare cumpărare încheiat între cei doi în anul 2008. Victima a declarat că Leontz a venit însoţit de un alt bărbat. În urma unor discuţii contradictorii, Viorel a fost agresat de Leontz iar când a pus mâna pe telefon pentru a suna la poliţie, celălalt individ i-a luat telefonul, l-a lovit şi ameninţat după care indivizii au părăsit locuinţa. Valoarea prejudiciului reclamat este 300 lei. Poliţiştii fac cercetări pentru clarificarea aspectelor sesizate şi în funcţie de cele constatate vor lua măsuri.

Un băimărean a condus ieri un autoturism deşi nu are permis

Ieri, în jurul orei 11.35, pe str. Barajului din Baia Mare a fost identificat în trafic Mircea L. de 28 de ani din Baia Mare. Deşi nu avea permis de conducere tânărul conducea un autoturism înmatriculat în Maramureş. Acum s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

Agresiune la Baia Mare

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi aseară că la spitalul judeţean s-a prezentat un adolescent în vârstă de 15 ani din Baia Mare, care prezenta leziuni în zona feţei.
Poliţiştii au discutat cu partea vătămată şi au aflat că în jurul orei 18,00 ar fi fost agresat de un tânăr. Adolescentul a declarat că se afla pe str. Victor Babeş când un individ l-a lovit cu piciorul în zona feţei.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care adolescentul a fost rănit. În funcţie de concluziile medicului legist poliţiştii vor lua măsuri.


Leave a Reply