CRIMA Salistea de Sus [Video]




Cu moarte de om s-a incheiat certa a doi barbati din Salistea de Sus, care s-au incaierat pentru o bucata de pamant in seara zilei de azi, 21 mai. Crima s-a produs pe malul raului Iza, la marginea unei gradini, iar martorii nu au putut interveni pentru ca erau de partea cealalta a apei. Ei au spus ca au vazut cum unul dintre barbati s-a apropiat amenintator de celalalt, care era impreuna cu nepotica de 3 ani. Privirea ingrozita a fetitei care si-a vazut bunicul cazand la pamant l-a lasat nepasator pe criminal, care si-a apucat de picioare victima si a aruncat-o in Iza.



Omorul a ingrozit tot satul, iar lumea s-a inghesuit la locul faptei pentru ca nu le-a venit sa creada ca Martin Grad, de 56 de ani, i-a curmat viata lui Ion Pasca, de 58 de ani, mai ales ca intre acestia era si un grad de rudenie. Salistenii care i-au cunsocut pe cei doi au povestit ca erau certati de mai mult vreme, vrajba lor pornind chiar de la bucata de pamant pe care a avut loc crima. Niciunul dintre vecinii lor nu s-au gandit insa ca se va ajunge la crima.

Nenorocirea s-a intamplat insa, iar in seara zilei de joi, 21 mai, Martin Grad a pus mana pe o bata si s-a dus in fundul unei gradini, unde era Ion Pasca si nepotica lui de 3 ani. A urmat o cearta scurta si apoi o lovitura la fel. Batranul a cazut secerat sub ochii fetitei, care in tot acest timp s-a tinut de pantalonii bunicului. Copila nici macar nu a mai putut sa tipe. A intrat in stare de soc si nu a mai putut sa scoata niciun sunet dupa tragedie. A strans in mana tesatura pantalonilor bunicului chiar si cand barbatul care i-a omorat bunicul a inceput sa il impinga spre rau.

Victima agresiunii a fost scoasa fara suflare din rau. Rudele acestuia au ramas socate, iar unele dintre femei si-au pierdut cunostinta in care au aflat ca Ion Pasca a fost omorat. Martorii au anuntat politia, care l-a ridicat pe barbat si l-a dus la sediul postului din Saliste de Sus pentru declaratii. De asemenea, la fata locului a fost chemat si procurorul criminalist pentru continuarea cercetarilor. Cel mai probabil, Martin Grad urmeaza sa fie prezentat la Tribunalul Maramures cu propunere de arestare preventiva.

In by Moroșanul, joi, 21 mai 2009


3 Responses to CRIMA Salistea de Sus [Video]

  1. Salistea de Sus e pe malul râului Iza. Întâmplarea acolo a avut loc, nu pe malul Vişeului aşa cum au preluat informaţia agenţiile de ştiri.
    Nu mai fac comentarii despre cuvintele car e lipsesc din text.... Pacat......

    RăspundețiȘtergere
  2. .....pe malul râului Iza, nu Vişeu......
    geografie, geografie....

    RăspundețiȘtergere
  3. am sa moderez cat mai repede posibil.Multumesc mult .Ma gandeam si io cum de apa se vede asa de mica,ca doar viseul e mare .Multumesc inca o data

    RăspundețiȘtergere