Buletin de presă 20.05.2009


Poliţiştii de la Biroul Urmăriri au pus în executare un mandat

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la Biroul Urmăriri au identificat şi prins ieri pe Marius H. de 39 de ani din Baia Mare. Bărbatul era urmărit naţional după ce Judecătoria Baia Mare a emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei prin care l-a condamnat la 1 an şi 10 luni închisoare pentru complicitate la furt calificat.

Prinşi de poliţişti şi cercetaţi pentru furturi la Baia Mare

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat ieri un suspect care este cercetat pentru un furt din autoturism reclamat în 29 aprilie. Cătălin H. de 23 de ani din Baia Mare, cu antecedente penale, a fost reţinut şi prezentat la instanţă. Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Poliţiştii au fost sesizaţi că din scara unui bloc de pe str. George Coşbuc a fost sustrasă o bicicletă. În urma măsurilor întreprinse de poliţişti au fost identificaţi doi suspecţi: Marinel T. de 24 de ani şi Csaba P. de 22 de ani din Baia Mare. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspecţii au mai sustras trei biciclete. Prejudiciul a fost recuperat integral iar Marinel T. a fost reţinut pentru 24 de ore. Celălalt suspect este cercetat în libertate.
Reţinut şi cercetat pentru tentativă la furt

Noaptea trecută, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi că persoane necunoscute au încercat să intre prin efracţie într-o clădire de pe Aleea Filaturii însă nu au reuşit să sustragă bunuri pentru că s-au speriat şi au fugit când s-a declanşat sistemul de alarmă. Investigaţiile efectuate de echipa care s-a deplasat la faţa locului au dus la identificarea unui suspect: Oliver V. de 55 de ani din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale. El a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru 29 de zile. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

A fost identificat încă un suspect în cazul furtului din societate comercială
comis în noaptea de 08/09 aprilie a.c.

Ieri, Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Pavel D. în vârstă de 22 de ani. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că la comiterea faptei a participat şi Florian V. de 20 de ani din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale. Din prejudiciul de 3 300 lei s-a recuperat 30%. Cel de-al doilea suspect a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat şi el la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au identificat un suspect în cazul agresiunii reclamate în 04 mai

Poliţia a fost sesizată prin SUAU 112 în 04 mai că Bogdan M. de 21 de ani din Baia Mare se află căzut în cazinoul unde lucrează ca angajat. Întrucât tânărul prezenta urme de violenţă, a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au făcut investigaţii şi au stabilit că tânărul a fost agresat de un adolescent în vârstă de 15 ani din Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Reclamaţie agresiune la Baia Mare

Astănoapte, în jurul orei 02.15, o patrulă de siguranţă publică ce efectua serviciul pe Bd. Bucureşti, a identificat un bărbat care a declarat că a fost victima unei agresiuni. Aurel S. de 58 de ani din Arad a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Conform declaraţiei acestuia, aseară a consumat băuturi alcoolice în zona gării. Apoi s-a deplasat pe str. George Coşbuc unde a fost agresat de o persoană necunoscută. Bărbatul a rămas internat la spital sub supraveghere şi a declarat că nu doreşte să depună plângere împotriva agresorului.

A condus băut o maşină ale cărei numere expiraseră

Poliţiştii din Ocna Şugatag, în timp ce efectuau controlul traficului rutier, l-au identificat pe Petru T. de 51 de ani din Breb. Acesta conducea un autoturism cu numere provizorii chiar dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că valabilitatea numerelor de înmatriculare a expirat în 16 mai. Conducătorul auto este cercetat acum pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat şi sub influenţa alcoolului.

Evenimente rutiere La Baia Mare

Băimăreanul Dorel L. de 48 de ani din Baia Mare a condus ieri în jurul orei 10,50, un autoturism pe str. Târnavelor. La intersecţie cu B-dul Independenţei nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea” şi a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de Mihai P. de 34 de ani din Baia Mare. Motociclistul rănit a fost transportat la spital.

La ora 16,00, Florin K. de 29 de ani din Baia Sprie circula cu autoturismul proprietate personală pe Bd. Independenţei. A efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de Mircea M. de 26 de ani din Baia Mare. Ambele maşini au fost avariate şi un pasager a fost rănit uşor.

În ambele cazuri poliţiştii fac cercetări şi vor lua măsuri conform legii.


Leave a Reply