WINDOWS PIRAT

Copii pirat ale sistemului de operare Windows 7 sunt deja pe piata


Microsoft a anuntat ca au fost puse deja in circulatie versiuni piratate si virusate ale noului sau sistem de operare Windows 7, sistem ce a fost recent oferit gratuit spre testare comunitatii IT si publicului larg, in scopul pregatirii pentru lansarea oficiala. Acest anunt a fost facut chiar inainte ca Microsoft sa-si prezinte noile sisteme de protectie antipiraterie cu care va fi dotat sistemul de operare Windows 7, pentru a impiedica raspandirea de copii ilegale.

”Este important ca fiecare utilizator sa-si procure copia sa de Windows dintr-o sursa de incredere. In ultimele zile am primit informatia ca au aparut deja copii clandestine ale sistemului de operare Windows 7, copii prin care se urmareste infectarea calculatoarelor cu un virus”, a declarat directorul general al Microsoft, Joe Williams.

Compania Microsoft denunta pirateria software ca pe o problema generalizata care produce pagube de peste 45 de miliarde de dolari pe an economiei mondiale. In plus, folosirea de programe piratate, sustine Microsoft, mareste considerabil riscul pentru utilizator de a pierde date importante, de a-i fi furata identitatea in tranzactii pe internet si de a inregistra numeroase probleme de ordin tehnic in folosirea calculatorului.

Conform Microsoft, aproximativ o treime din sistemele de operare Windows folosite in intreaga lume nu au licenta de functionare. Sistemele de operare Windows sunt folosite pe 90% dintre calculatoarele din lume.


Leave a Reply