Buletin de presă 14.05.2009






ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR!
STUDIAŢI CU ATENŢIE DOCUMENTELE PE CARE LE SEMNAŢI!

Zilele trecute Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost semnalat cu privire la faptul că în municipiul Baia Mare se desfăşoară în mod neautorizat activităţi de recrutare a persoanelor în vederea promovării imaginii acestora prin intermediul unei agenţii de publicitate cu punct de lucru pe Bd. Unirii.
Investigaţiile poliţiştilor au relevat că activitatea agenţiei respective constă în întocmirea unor acorduri de promovare a imaginii solicitanţilor în schimbul sumei de 50 lei.
Pentru a preveni situaţiile neplăcute ce pot decurge în urma semnării unui astfel de acord fără o temeinică şi atentă verificare a întregului conţinut al formularului recomandăm cetăţenilor să citească cu maximă atenţie: obligaţiile firmei faţă de solicitant precum, drepturile şi obligaţiile acestuia faţă de societatea furnizoare de astfel de servicii, costurile, termenele la care se referă acordul, dacă există sau nu posibilitatea rezilierii unui astfel de document şi totodată recuperării banilor.


Prins de poliţişti în timp ce comercializa ilegal ceasuri de mână

Poliţiştii din Copalnic Mănăştur l-au depistat pe Matei G. de 19 ani din judeţul Hunedoara. Tânărul oferea spre vânzare ceasuri de mână de diferite mărci, a căror provenienţă nu a putut-o justifica. El a fost sancţionat contravenţional iar ceasurile, în valoare de aproximativ 450 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.


Arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat

Tribunalul Maramureş a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Romul P. de 43 de ani din Cavnic. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat.
În urmă cu aproximativ o lună de zile Romuls a consumat băuturi alcoolice împreună cu Ştefan V. de 40 de ani din Cavnic. Tulburat de alcool, Romulus l-a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului pe Ştefan.
Suspectul a fost cercetat iniţial sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală gravă. În urma analizării cauzei cu procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a concluzionat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor calificat şi a fost declinată competenţa în favoarea parchetului.

Reţinut şi cercetat pentru tâlhărie

Poliţiştii băimăreni, în urma investigaţiilor efectuate, au identificat şi reţinut un adolescent de 17 ani. Zilele trecute, suspectul, A.C. din Baia Mare, a acostat o tânără ce se deplasa pe str. Vasile Alecsandri şi a deposedat-o prin violenţă de un telefon mobil în valoare de 900 lei. El a fost prins de poliţişti, reţinut şi va fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Suspecţi de furt identificaţi

La Baia Mare
Poliţiştii au fost sesizaţi că persoane necunoscute au intrat prin efracţie într-o locuinţă de pe str. Valea Tinei şi au sustras 700 de lei. În urma măsurilor întreprinse, poliţiştii au identificat un suspect: Andrei M. de 22 de ani din judeţul Bihor. De la acesta s-a recuperat suma de 635 lei care a fost restituită păgubitei. Suspectul este cercetat în libertate pentru furt calificat.

La Petrova
Trei suspecţi au fost prinşi de poliţişti la puţin timp după ce au sustras echipamente şi cabluri de telecomunicaţii. Ieri dimineaţă, în jurul orei 04.00, poliţiştii au fost sesizaţi că indivizi necunoscuţi au intrat prin efracţie într-o staţie de telecomunicaţii şi au sustras bunuri. Agenţii au intervenit prompt şi la circa 400 de metri de staţie au identificat un autoturism cu numere de Cluj la volanul căruia se afla Vasile B. de 23 de ani din judeţul Hunedoara. În maşină se aflau alţi doi suspecţi: Dumitru V. de 34 de ani şi Ioan R. de 22 de ani, tot din Hunedoara, cu antecedente penale. Cei trei au fost conduşi la sediul poliţiei unde au fost audiaţi. Poliţiştii au stabilit că indivizii au sustras echipamente şi cabluri de telecomunicaţii din incinta a trei staţii de pe raza localităţii Petrova. Suspecţii au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Pistol găsit în podul unei case din Budeşti

Un cetăţean din Budeşti a sesizat poliţia că în timp ce efectua lucrări de modernizare la acoperişul casei sale a găsit un pistol vechi. Arma era în stare avansată de coroziune şi a fost ridicată de poliţişti în vederea expertizării şi stabilirii provenienţei. Cercetările continuă.

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa alcoolului

La Sighetu Marmaţiei poliţiştii au identificat în trafic un bărbat care conducea o maşină pe str. Traian cu toate că se afla sub influenţa alcoolului. Alexandru O. de 55 de ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Lui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Evenimente rutiere

La Baia Sprie
Ieri, la 10.15, pe str. Dragoş Vodă din Baia Sprie s-a produs un accident. Tiberiu R. de 29 de ani din Sighetu Marmaţiei conducea spre Cavnic o motocicletă. Într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar din sens opus de Cristian M. de 40 de ani din Baia Mare. În urma impactului, motociclistul a fost rănit grav şi a rămas internat la spital.

La Baia Mare
O fetiţă de 8 ani, lăsată nesupravegheată s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat şi a fost accidentată de un autoturism. La volan se afla băimăreanul Mircea V. de 23 de ani. Fetiţa a fost rănită uşor şi nu a rămas internată la spital


Leave a Reply