RECLAMATII TURISM



Pietrosul Mare (2303 m) vazut de la mina Gura Baii - Baia Borsa.


Activitatea agentiilor de turism din Maramures, boicotata chiar de maramureseni


Reprezentantii agentiilor de turism din Maramures au avut azi, 14 mai, o intalnire cu autoritatile judetului, unde nu au ezitat sa reclame proasta coordonare a activitatii din acest domeniu. Managerii agentiilor au dezbatut situatia in care se gaseste turismul in prezenta unui reprezentant al ministerului de resort, aflat in Maramures. Consilierul Mariana Lupse, prefectul Sandu Pocol, vicepresedintele CJ Emil Marinescu si consilierul presedintelui CJ – Gheorghe Marian au fost pusi in fata realitatii, pentru ca reprezentantii agentiilor de turism nu s-au ferit sa semnaleze neregulile.

Acestia au spus ca intampina dificultati in activitatea pe care o desfasoara, pornind de la infrastructura proasta a judetului si pana la lipsa panourilor de informare, dar au mentionat si standardele in servicii si lipsa ghizilor autorizati. De asemenea, reprezentantii agentiilor de turism au sustinut ideea pastrarii si conservarii arhitecturii autentice maramuresene, de realizare a unor proiecte pe linie de protectia mediului inconjurator si implicarea autoritatilor administratiei publice locale din teritoriu in promovarea turismului maramuresean.

Viorel Nasui, director al Agentiei Mara International Tour din Baia Mare, a spus ca multi turisti cer sa viziteze fostele mine,

Maramuresul fiind cunoscut ca o zona miniera, dar nu prea au ce sa vada pentru ca nu s-au amenajat galerii in acest sens. De altfel, ideea de baza, pe care a sustinut-o si Viorel Nasui, a fost aceea ca e nevoie de o implicare mai activa a autoritatilor din Maramures in sustinerea proiectelor de turism.

Prefectul Sandu Pocol a aratat ca problemele identificate cu ocazia intalnirii urmeaza sa fie incluse intr-un raport si inaintate ministrului turismului, Elena Udrea. In plus, s-a convenit convocarea unei intalniri cu reprezentantii unitatilor de cazare turistica din judet, urmand ca data sa fie stabilita ulterior si, in perspectiva, constituirea unui parteneriat public privat in care sa fie implicate autoritatile judetene, agentiile de turism, unitatile de cazare si organizatii neguvernamentale din domeniul turistic pentru promovarea Maramuresului.

In by Moroșanul, joi, 14 mai 2009


Leave a Reply