Program national de audiente pentru retrocedari



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Presedintele Autoritatii Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP), Anca Opre, a lansat astazi, in Maramures, un program national de audiente, prin intermediul caruia vrea sa intre in legatura directa cu petentii din intreaga tara, dar si cu autoritatile. Tanara, care are rang de secretar de stat, a aratat ca forurile administrative locale tergiverseaza procesul de intocmire a documentelor si ca, pentru a depasi aceste deficiente si pentru a putea gasi rezolvari inclusiv de ordin legislativ, se va deplasa pe rand in mai multe zone ale Romaniei si va sta de vorba cu persoanele care vor sa isi recupereze proprietatile.



“Am inceput cu Maramuresul pentru ca sunt originara din Maramures. Prin acest program incercam sa venim in intampinarea petentilor care, de multe ori, sunt nevoiti sa vina la sediul ANRP (n.n. in Bucuresti) pentru a afla amanunte despre dosarele lor”, a declarat Anca Oprea (vezi VIDEO).



Audientele se vor desfasura in opt regiuni din tara, dupa cum a aratat sefa ANRP, si vor sa rezolve lipsa de promptitudine, respectiv problemele de comunicare intre institutia din capitala si responsabilii din teritoriu. “E in primul rand treaba autoritatilor locale sa solutioneze aceste cereri si sa ne puna la dispozitie documentele necesare pentru a putea, la randul nostru, sa ne facem treaba”.



Anca Opre a avut in aceasta dimineata intalniri cu primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, precum si cu prefectul judetului Sandu Pocol. La ora 13:00, ea a dat startul programului de audiente locale la sediul Palatului Administrativ Maramures.



Secretarul de stat a prezentat azi si un raport privind situatia retrocedarii proprietatilor la nivelul municipiului Baia Mare, respectiv la nivelul judetului, si a profitat de prezenta sa in Maramures pentru a inmana Preasfintiei sale Iustinian, Episcopul Maramuresului si Satmarului, decizia de retrocedare a fostului palat episcopal din Sighetu Marmatiei, care actualmente este casa de cultura si biblioteca.





Numele tau
Email (nu va fi publicat)
Subiect
Mesajul tau
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]

In by Moroșanul, sâmbătă, 30 mai 2009


Leave a Reply