Buletin de presă 21.05.2009




Cercetat pentru sfidarea organelor judiciare şi distrugere

Ieri dimineaţă, poliţiştii din Vadu Izei au fost sesizaţi că Vasile L. de 35 de ani, fiind sub influenţa alcoolului, şi-a ameninţat şi agresat părinţii şi fratele şi face scandal la domiciliu. Echipa care s-a deplasat la locul incidentului a constatat că Vasile a ameninţat membrii familiei, i-a lovit şi a folosit împotriva lor un spray cu gaze iritant – lacrimogene. Agresorul plecase de la domiciliu şi a fost identificat de poliţişti la un bar din localitate. În momentul în care poliţiştii i-au cerut să se deplaseze la postul de poliţie Vasile a devenit agresiv, le-a adresat injurii şi insulte şi a încercat să-i agreseze. El a fost încătuşat şi în timp ce era transportat spre Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei l-a lovit pe unul dintre agenţi şi cu picioarele a spart geamul stânga spate al maşinii de poliţie cu care era transportat. Bărbatul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de sfidare a organelor judiciare şi distrugere. El a rămas internat la Spitalul Sighetu Marmaţiei – Secţia Psihiatrie.

Băuturi răcoritoare confiscate de poliţiştii din Cavnic

În cadrul unei acţiuni desfăşurate ieri, poliţiştii din Cavnic au identificat pe Istvan J. care oferea spre vânzare băuturi răcoritoare pentru care nu avea documente de provenienţă. Bărbatul a încercat să vândă băuturile, de provenienţă Ungaria, mai multor cetăţeni, pe raza oraşului Cavnic. El a fost sancţionat contravenţional iar sticlele de băutură, 745 flacoane de 2 litri, în valoare de 2235 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Suspecţi de furturi identificaţi de poliţiştii din Şomcuta

În urma unor activităţi de investigare, poliţiştii din Şomcuta au identificat doi suspecţi: Andrei R. de 22 de ani din Şomcuta Mare şi Radu C. de 19 ani din Coltău. În perioada august – decembrie 2008 cei doi au sustras din incinta mai multor locuinţe din Şomcuta Mare bunuri în valoare de 550 lei. Prejudiciul nu a fost recuperat. Suspecţii sun cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Încă 4 furturi comise de Oliver V. din Baia Mare

În urma extinderii cercetărilor de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare privind activitatea infracţională a lui Oliver V. de 55 de ani din Baia Mare, cu antecedente penale, s-a constatat că el este suspect de comiterea a încă 4 furturi. Băimăreanul a comis furturile în perioada iunie 2008 – aprilie 2009 din grădiniţe de pe raza municipiului Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările cu suspectul în stare de arest preventiv.

Doi suspecţi arestaţi şi al treilea cercetat în libertate

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că la comiterea furtului din 09 aprilie, în dauna unei societăţi comerciale din Baia Mare, alături de Pavel D. şi Florian V. a participat şi Carol V. de 23 de ani din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale. Primii doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile iar al treilea este cercetat în libertate. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Suspect de tâlhărie la numai 16 ani

Poliţiştii băimăreni au identificat ieri un adolescent în vârstă de 16 ani din Baia Mare care este cercetat pentru comiterea unei tâlhării asupra unui minor de 14 ani. Suspectul a deposedat prin violenţă victima de un telefon mobil în valoare de 500 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral iar adolescentul în vârstă de 16 ani este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Doi minori cercetaţi pentru vătămare corporală gravă

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, în urma unor ample activităţi de investigare şi cercetare, au reuşit să identifice doi suspecţi care sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi lovire sau alte violenţe. Doi adolescenţi în vârstă de 16 respectiv 17 ani din Ieud, în cursul lunii martie 2009, au fost determinaţi de către soţii Ioan şi Ileana B. să arunce soluţie de sodă caustică asupra unei femei de 71 de ani din Ieud. Cei doi soţi le-au promis minorilor că le vor da suma de 200 de lei dacă vor arunca asupra bătrânei soluţia pe care ei le-au preparat-o şi le-au pregătit-o în două recipiente. După comiterea faptei, Ileana B. le-a dat celor doi suma de 200 lei. Acum, cei doi minori sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi lovire sau alte violenţe iar soţii Ioan şi Ileana B. sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de instigare la vătămare corporală gravă.
Agresiune la o stână

Poliţiştii din Ieud au fost sesizaţi ieri că Lucian B. din localitate, în seara zilei de 19 mai, a fost agresat de către un consătean. Partea vătămată se afla la stâna pe care o administrează, în locul numit ,,Borta” de pe raza comunei Ieud, când a fost agresat de către Ştefan I. de 38 de ani din aceeaşi localitate. Lucian a refuzat să se deplaseze la medicul legist pentru examinare. Poliţiştii fac cercetări pentru a clarifica împrejurările în care a avut loc agresiune şi în funcţie de rezultat vor lua măsuri.

Evenimente rutiere

La Baia Mare
Pe str. Matei Basarab s-a produs aseară la 20.30 un accident. Un băieţel de 10 ani s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat, fără să se asigure, şi a fost accidentat grav de un autoturism condus regulamentar de Ioan P. de 52 de ani din Satu Nou de Jos. Copilul rănit a fost internat la spital.

Pe str. Victoriei, la ora 23.57 s-a produs un alt eveniment rutier. Băimăreanul Gabriel P. de 22 de ani conducea un autoturism dinspre Bd. Independenţei spre str. Victoriei. A intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism condus regulamentar din sens opus de Andrei S. de 22 de ani din Baia Mare. Conducătorii auto au suferit vătămări corporale în urma impactului şi la testarea cu aparatul etilotest s-a constatat că amândoi erau sub influenţa alcoolului (Gabriel, 0.09 mg/l alcool pur în aerul expirat şi Andrei 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat). Le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Borşa
Dumitru D. de 22 de ani, din Borşa conducea la ora 02.30, astăzi, pe str. Dragoş Vodă un autoturism. Pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în albia râului Vişeu. Conducătorul auto a suferit vătămări corporale însă nu a rămas internat la spital.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.


Leave a Reply