Buletin de presă 18.05.2009




Utilaj furat din Germania – găsit de poliţişti în Rozavlea

Ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale în colaborare cu poliţiştii din Rozavlea au desfăşurat o acţiune în noaptea de 12/13 mai. În cadrul acesteia au depistat pe Alin T. de 30 de ani din judeţul Suceava, cu antecedente penale, Nicoară G. de 28 de ani din Borşa şi Vasile T. de 30 de ani din Şieu. Cel din urmă conducea un autotren cu semiremorcă. Suspecţii au fost surprinşi de poliţişti în timp ce încărcau în autotren un utilaj pentru construcţii pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. În 15 mai, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că utilajul figurează urmărit de autorităţile germane, fiind reclamat furat din 26.02.2008. Utilajul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la furt şi tăinuire iar Nicoară G. este cercetat şi pentru fals privind identitatea.

Poliţiştii din Săliştea de Sus au ridicat în vederea confiscării
9000 pachete de ţigări

În cadrul Planului de acţiune „Strada 2009” poliţiştii au depistat în trafic pe Daniel B. de 36 de ani din Bucureşti. Duminică seara, bărbatul conducea un autoturism cu care transporta 180000 ţigarete de provenienţă Ucraina fără să deţină documente de provenienţă a mărfii. În maşină se afla şi Ionel M. de 44 de ani din Bucureşti. Ţigările au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Prinşi de poliţişti la furat de fier vechi

Administratorul unei societăţi comerciale a anunţat poliţia vineri, în jurul orei 13.30, că mai multe persoane sustrag fier din zona fostei Uzine de Preparare Săsar. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a surprins mai mulţi indivizi: Sorin V. de 42 de ani, cu antecedente penale, Viorel P. de 22 de ani, Ioan A. de 25 de ani şi un minor de 14 ani. Suspecţii au fost conduşi la poliţie în vederea continuării cercetărilor. Valoarea prejudiciului reclamat este de 60 000 lei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Reţinuţi şi cercetaţi de poliţişti pentru furt calificat

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au identificat doi suspecţi care sunt cercetaţi pentru un furt reclamat în data de 12 mai 2009. Attila D. de 33 de ani şi Adrian C. de 24 de ani, ambii cu antecedente penale au sustras bunuri în valoare de 4 500 lei din vestiarul unui club sportiv. Prejudiciul a fost recuperat 65%. Suspecţii au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Prinşi în flagrant de o patrulă formată din poliţist şi jandarm

Duminică în jurul orei 04,00 patrula mixta de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm a surprins în flagrant pe: Florin T. de 22 de ani şi Cristian R. de 23 de ani din Baia Mare, amândoi cu antecedente penale. Ei au intrat prin efracţie într-un magazin de pe str. Gheorghe Bilaşcu din Baia Mare cu scopul de a sustrage bunuri însă activitatea infracţională le-a fost oprită de poliţişti.
Poliţiştii au stabilit că cei doi, între orele 02,40 - 03,00 au mai sustras bunuri în valoare de 990 lei din incinta unui bar de pe str. Crişan
Judecătoria Baia Mare a emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul în valoare de 1300 lei nu a fost recuperat.

Surprins în timp ce fura cartele telefonice la Sighet

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi duminică după amiaza că un individ a fost surprins în timp ce sustrăgea 14 cartele telefonice de pe un raft dintr-un local. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat suspectul: Csaba D. de 28 de ani din Sighet. Acesta, profitând de lipsa barmanei, a intrat în spatele barului de unde a sustras cartele telefonice în valoare de 168 de euro. Persoanele aflate în bar l-au observat şi l-au reţinut până la sosirea poliţiei. El este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Băut fiind, a distrus uşa unui magazin

Acum este cercetat pentru distrugere şi va trebui să plătească valoarea prejudiciului, 500 de euro.
Sâmbătă, în jurul orei 18.00, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi că un bărbat a distrus uşa de acces într-un magazin de pe Aleea Jupiter. Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a constatat că Valer B. de 39 de ani din Baia Mare, fiind sub influenţa alcoolului, a lovit intenţionat uşa de acces în magazin, dislocând-o din balamale. Valoarea prejudiciului reclamat este de 500 de euro. Suspectul este cercetat în libertate pentru distrugere.

De la neînţelegeri în trafic la lovire, ameninţare şi distrugere

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi duminică în legătură cu faptul că în jurul orei 19.00 un individ l-a ameninţat şi agresat pe băimăreanul Cristian M. şi i-a distrus parbrizul, portiera şi capota maşinii. Echipa de cercetare a stabilit că în urma unor discuţii contradictorii Alexandru O. de 31 de ani din Ocna Şugatag l-a agresat pe Cristian şi i-a distrus maşina. Totul a plecat de la neînţelegeri apărute în trafic, pe str. Păltinişului. Patrula de siguranţă publică a găsit asupra lui Alexandru O. un cuţit care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii continuă investigaţiile sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire, ameninţare, distrugere precum şi port ilegal al cuţitului.

Evenimente rutiere

La Copalnic Mănăştur
Vineri, la ora 12.10, pe DN 18B, comuna Copalnic Mănăştur s-a produs un accident de circulaţie. Liviu P. de 26 de ani din Groşii Ţibleşului a condus un autoturism din direcţia Baia Mare spre Târgu Lăpuş. Ajuns în centrul comunei Copalnic Mănăştur a surprins şi accidentat grav un copilaş în vârstă de 9 ani din Baia Mare care traversa strada prin loc nemarcat, în fugă, fără să se asigure. În urma accidentului copilul rănit a fost internat la spital.

La Piatra
Octavian S. de 29 de ani din Săpânţa conducea vineri pe DN 19 un autoturism înmatriculat în Germania. Din cauza oboselii, a adormit la volan, a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un copac. În urma impactului, conducătorul auto a fost grav rănit şi a fost internat la spital.

La Berchez
Băimăreanul Radu A. de 18 ani conducea vineri după amiază, pe DJ 182B un autoturism proprietatea tatălui său. A surprins şi accidentat o fetiţă de 7 ani din Berchez care a traversat drumul prin loc nemarcat, fără să se asigure. Copila rănită a fost transportată şi internată la spital.

La Baia Mare
Duminică, la ora 05.20, pe str. Mihai Eminescu s-a produs un accident. Băimăreanul Gheorghe B. de 40 de ani, deşi era sub influenţa alcoolului ( 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat) conducea un autoturism şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. A trecut pe contrasens, a ieşit de pe carosabil iar în urma impactului a suferit vătămări corporale.

Duminică la ora 20,00 pe str. Bogdan Vodă un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului a produs un accident. Băimăreanul Nicolae S. de 34 de ani, băut fiind, a condus un autoturism înmatriculat în Satu Mare. A pierdut controlul volanului, a lovit o maşină parcată pe dreapta, după care a avariat alte trei autoturisme parcate în zonă. Din fericire doar conducătorul auto a fost rănit uşor.

La ora 20.25, în aceeaşi seară, pe str. Horea, un copil nesupravegheat a fost accidentat. Un băieţel de 4 ani nesupravegheat de părinţi a traversat drumul prin loc nemarcat şi a fost accidentat de un autoturism condus de Erna C. de 20 de ani din Baia Mare. Copilul rănit a fost transportat la spital unde a rămas internat.

În toate acesta cazuri poliţiştii fac cercetări şi vor lua măsuri conform legii.

Agresiune la Câmpulung la Tisa

Sâmbătă seara, poliţiştii din Câmpulung la Tisa au fost sesizaţi că la un bar din localitate a izbucnit un scandal. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat pe: Sorin B. de 30 de ani, Marcel D. de 24 de ani şi Iosif L. de 29 de ani din Câmpulung la Tisa. Bărbaţilor le-au fost acordate îngrijiri medicale de către personalul ambulanţei sosite la faţa locului. În urma verificărilor s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, cei trei s-au agresat reciproc. Bărbaţii au fost transportaţi la Spitalul din Sighet unde Marcel D. a rămas internat. Pentru că starea lui s-a înrăutăţit el a fost transferat la Spitalul Judeţean Baia Mare.
Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care a avut loc agresiunea şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri


Leave a Reply