Mama pentru a doua oara la numai 13 ani



Un caz iesit din comun s-a petrecut la Maternitatea din Carei, judetul Satu Mare. O tanara in varsta de 13 ani a reusit sa ii suprinda pe medicii satmareni, dupa ce a adus pe lume cel de-al doilea copil. Fata a devenit mama pentru a doua oara, ea avand acasa inca un baietel in varsta de 11 luni. Cel de-al doilea copilas a venit pe lume saptamana aceasta si este perfect sanatos, la nastere avand 3.350 grame. Tata copilului, un minor de 16 ani, este zilier si lucreaza la o firma de constructii pentru 40 de lei zilnic. Bunica, mama fetei, are numai 32 de ani si ajuta cum poate tanara familie.

Medicii de la spitalul din Carei au fost luati prin surprindere cand au aflat ca fata are numai 13 ani, dar au ramasi si mai surprinsi cand si-au dat seama ca nu este la prima nastere.

Medicul Lia Feraru, seful sectiei de obstetrica-ginecologie de la Maternitatea din Carei, a spus ca adolescenta a nascut in conditii bune, nasterea fiind pe cale normala.”Nu a fost nevoie de cezariana. Mamica este foarte tanara, socant pentru toata lumea. Este o mamica extraordinara, are lapte. Mai are un bebelus la 13 ani”, a declarat aceasta, spunand ca nu mai tine minte ca in activitatea ei sa fi avut un caz asemanator.

Maria Varga, tanara mamica, a spus ca este indragostita de mult timp de tatal copiilor ei si este fericita ca are al doilea copil la o varsta atat de frageda, chiar daca ii va fi greu sa-i creasca.

Cei de la Directia pentru Protectia Copilului Satu Mare au fost sesizati cu privire la acest caz si vor incepe o ancheta in acest sens. O comisie se va deplasa in zilele urmatoare la locuinta din Carei a tinerei familii pentru a vedea daca mediul in care copiii vor fi crescuti este propice.


Leave a Reply