Evadare din arestul IPJ Maramures

Nicoriciu Florian Iosif - 34 ani



Bolos Danut Ioan - 21 ani



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger







Doi barbati au evadat marti, 26 mai, din arestul IPJ Maramures, echipajele Ministerului Administratiei si Internelor intrand in stare de alerta imediat dupa ora 21.30 cand s-a constat lipsa lor. Nu se cunosc prea multe detalii despre imprejurarile in care s-a produs evadarea, politistii precizand doar ca au fugit prin geamul de la baie. Cei doi au reusit sa traverseze curtea IPJ Maramures fara sa fie observati, iar apoi sa sara gardul si sa ajunga in curtea in care sunt taberele scolare. La aceasta ora, cei doi sunt dati in urmarire generala si sunt dati in consemn la frontiera.



VIDEO - EVADARE - Declaratiile oficialilor IPJ Maramures despre evadarea celor 2 arestati



















Purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Voichita Zehan, a declarat ca barbatii au evadat in jurul orei 21.20 prin geamul de la baie. Cei doi erau in arest preventiv, iar in jurul orei 21.00 au fost condusi la baie sa isi spele niste haine, iar la verificarea lor, 20 de minute mai tarziu, s-a constat lipsa lor. ”Au cerut sa fie scosi la camera de baie. La un moment, prin vizeta s-a observat lipsa lor. Au evadat prin dislocarea grilajului metalic de la geam”, a aratat Voichita Zehan.



Potrivit informatiilor oficiale, cei doi evadati sunt baimareanul Danut Ioan Bolos, in varsta de 21 de ani, si Iosif Florian Nicoriciu zis ”Licurici“, 34 de ani, din judetul Salaj. Primul a fost arestat preventiv pentru un furt comis in Franta in luna aprilie a acestui an, cand impreuna cu alti trei baimareni a sustras dintr-un TIR aflat pe autostrada 18 televizoare LCD marca Sony. Magistratii au decis chiar saptamana trecuta prelungirea starii de arest preventiv in cazul acestuia.



Celalalt evadat, Iosif Florian Nicoriciu, a fost arestat preventiv pentru furt calificat la sfarsitul lunii aprilie de magistratii Tribunalului Maramures. Acesta este un cunoscut hot din locuinte si are antecedente penale, fiind prezentat in fata instantei in mai multe randuri in ultimii ani.



Semnalmentele acestuia impreuna cu ale baimareanului au fost transmise impreuna cu fotografiile lor la toate punctele vamale, precum si la unitatile de politie.



VIDEO - EVADARE - Cautari ale evadatilor din arestul IPJ Maramures la toate iesirile din Baia Mare

















Evadatii au fugit in curtea IPJ Maramures fara sa fie observati si au reusi sa iasa in strada, chiar in centrul orasului unde se afla sediul institutiei. La iesirea din Baia Mare au fost instalate filtre rutiere, iar fiecare masina care paraseste municipiul este verificata.



”Exista un centru operational care actioneaza pentru identificarea si prinderea celor doi. S-a apelat la ajutorul Politiei de Frontiera si a celorlalte structuri din MAI pentru retinerea lor”, a spus Voichita Zehan, care a mai precizat ca urmeaza sa se efectueze verificari interne pentru a se stabili daca e vorba si de neglijenta in serviciu.

In by Moroșanul, miercuri, 27 mai 2009


Leave a Reply