Un Moisaian si gata !!!

Dosar penal intocmit unui maramuresean pentru dare de mita

06.05.2009, un cetãtean din localitatea Moisei a fost prins în flagrant, de cãtre ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Anticoruptie Cluj Napoca si lucratori ai IJPF Maramures, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langã Tribunalul Maramures si cu sprijinul tehnic al S.I.P.I. Maramures, în timp ce intentiona sã ofere 100 euro unui agent de politie din cadrul IJPF Maramures – Sectorul Politiei de Frontierã Viseu de Sus, ca sã nu i se întocmeascã dosar penal deoarece conducea un autoturism fãrã permis.

Astfel, în data de 03.05.2009, politistii de frontierã din cadrul IJPF Maramures au oprit la iesire din localitatea Moisei, un autoturism marca “Audi” înmatriculat în strãinãtate, condus de cetãteanul român Stefan H., în vârstã de 28 ani, domiciliat în judetul Maramures.

Cu ocazia verificãrii documentelor autoturismului, s-a constatat cã soferul nu se aflã în posesia unui permis de conducere.

Pe timpul derulãrii cercetãrilor, soferul a promis politistului de frontierã suma de 100 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal.

Politistul de frontierã si-a informat imediat superiorii, care au anuntat lucrãtorii DGA – Biroul Teritorial Maramures pentru organizarea si realizarea flagrantului.

În data de 06.05.2009, Stefan H. a fost surprins în momentul în care oferea suma de 100 euro politistului de frontierã pentru a-l determina sã nu-i întocmeascã dosar penal.

În urma flagrantului, persoana în cauzã este cercetatã pentru sãvârsirea infractiunii de dare de mitã de cãtre procurori din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Maramures, pe numele sãu fiind emisã ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Maramures cu propunerea de arestare preventivã.

In by Moroșanul, luni, 18 mai 2009


Leave a Reply