CULTURA AFINULUI




Maramuresenii nu se lasa doborati cu una - cu doua de efectele crizei economice. Daniel Bujor din comuna Finteusu Mare este primul fermier român care foloseste tehnologia de inmultire in vitro a afinului, perfectionata in 4 ani de colaborare cu Institutul de Cercetari Pomicole Cluj - Napoca. El a constatat ca arbustul de afin este foarte profitabil chiar si in vreme de criza. Pepiniera sa, intinsa pe cateva zeci de hectare atat in camp deschis, cat si in solarii, aprovizioneaza zeci de clienti cu material saditor. Anul acesta, in 2009, vanzarile au mers mai bine ca oricand, aproape ca s-au dublat. O posibila explicatie ar fi ca tot mai multi oameni de afaceri si-au orientat investitiile spre agricultura, iar in Transilvania si Moldova plantatiile de afin merg foarte bine.


One Response to CULTURA AFINULUI

  1. vai doamne....de cate ori am mers cu bunica la cules de afine...ce vremuri.. ;)

    RăspundețiȘtergere