Buletin de presă 22.05.2009





Comercializa ilegal veşminte preoţeşti şi obiecte de cult

În cadrul planului de acţiune ,,Strada 2009” poliţiştii de la Biroul de Poliţie Rurală Sighetu Marmaţiei au desfăşurat ieri activităţi de prevenire şi combatere a comerţului ilicit şi infracţiunilor la regimul circulaţiei. Poliţiştii au acţionat în piaţa din Ocna Şugatag unde l-au depistat pe Radu G. de 36 de ani din Baia Mare care oferea spre vânzare veşminte preoţeşti, cărţi şi obiecte de cult în valoare de peste 6 400 lei. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei iar obiectele de cult comercializate ilegal au fost ridicate în vederea confiscării.
Poliţiştii au controlat 147 de autovehicule iar pentru neregulile constatate au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2 180 lei.

Urmărit naţional şi internaţional prins de poliţiştii Biroului Urmăriri

Activităţile desfăşurate de poliţiştii Biroului Urmăriri în cadrul planului de acţiune ,,Strada 2009” au dus la prinderea unui urmărit naţional şi internaţional. Petrică Z. de 24 de ani din Baia Mare a fost condamnat la doi ani închisoare pentru furt calificat. El îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Suspecţi de furt identificaţi

Cercetată penal pentru furt de telefon mobil
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, în urma investigaţiilor efectuate, au identificat o suspectă de furt. Aceasta, în vârstă de 14 ani, din Baia Mare, în 20 mai a.c., în jurul orei 16.00, a sustras un telefon mobil din mâna unei băimărence care se afla în parcul ,,Mara” după care a fugit printre blocuri, telefonul, în valoare de 200 lei a fost recuperat şi restituit proprietarei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La numai 14 ani, suspect de furt din autoturism
Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au identificat un suspect care este cercetat pentru comiterea unui furt din autoturism în data de 04 mai 2009. Este vorba despre un minor în vârstă de 14 ani din Baia Mare care a sustras bunuri în valoare de 650 lei. Suspectul este cercetat în libertate iar prejudiciul nu a fost recuperat.

A crezut că poate sustrage bunuri fără să fie prins
Poliţiştii băimăreni au fost anunţaţi ieri că la un magazin agenţii de pază au reţinut o persoană care a sustras bunuri din incinta acestuia. Poliţiştii care s-au deplasat la locul faptei l-au identificat pe suspect: Gheorghe V. de 28 de ani din Suceava, cunoscut cu antecedente penale. Prejudiciul, în valoare de 170 lei, a fost recuperat integral şi restituit unităţii păgubite. Suspectul este cercetat în libertate pentru furt calificat

Traversarea prin loc nemarcat l-a costat mult

Gheorghe B. de 61 de ani din judeţul Satu Mare s-a angajat ieri, în jurul orei 14.20, în traversarea Bd. Bucureşti prin loc nemarcat, fără să se asigure. Bărbatul a fost surprins şi accidentat grav de un autoturism condus regulamentar de Andrei I. de 18 ani din Şomcuta Mare. Victima era sub influenţa alcoolului (1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi a rămas internată la spital sub supraveghere. Poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.
Merită să plăteşti cu viaţa pentru o bucată de pământ…?

Poliţiştii din Săliştea de Sus au fost sesizaţi aseară că în locul numit ,,Gura Văii Tătarului” a avut loc o altercaţie între doi localnici în urma căreia unul a decedat.
Patrula de siguranţă publică s-a deplasat imediat la faţa locului şi a găsit în apa răului Iza cadavrul lui Ianoş P. de 67 de ani din Săliştea de Sus. Pentru investigarea cazului, s-a deplasat acolo o echipă condusă de procuror criminalist din care făceau parte ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Primele cercetări efectuate au relevat că între Ianoş P. şi Martin G. de 63 de ani exista o stare conflictuală veche, de peste 15 ani. Neînţelegerile au pornit de la o bucată de teren pe care ambele familii o revendicau.
Ieri, cei doi s-au întâlnit întâmplător, s-au certat iar Martin l-a lovit cu o bucată de lemn în zona capului pe Ianoş. Acesta a căzut în albia râului Iza şi a decedat.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.



Agresiune la Remeţi

Ieri, în jurul orei 15.20, Robert R. de 29 de ani din localitate a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit între tatăl său şi un adolescent de 16 ani din Remeţi. Robert avea asupra lui un topor şi a suferit leziuni uşoare atunci când minorul de 16 a încercat să i-l smulgă pentru a-l împiedica să-l folosească. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea participaţiei fiecăruia la producerea evenimentului şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

De la bar la spital

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi ieri că pe terasa unui bar de pe str. Avram Iancu doi tineri s-au luat la bătaie. Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că pe fondul unor discuţii contradictorii, Alexandru T. de 30 de ani l-a lovit pe Ovidiu B. de 28 de ani, ambii din Sighet. Cel din urmă a fost transportat la spitalul din localitate şi apoi transferat la Spitalul Judeţean Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs agresiune şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

Un băimărean a reclamat la poliţie că prietenul său a fost agresat ieri

Un cetăţean a sesizat telefonic poliţia că ieri, la 17.50, prietenul său, băimăreanul Vlăduţ C. în vârstă de 18 ani, a fost agresat fizic şi verbal de către Ioan R. de 39 de ani din Baia Mare. Partea vătămată a declarat poliţiştilor care s-au deplasat la locul incidentului că în timp ce se afla în apropierea unui teren de sport din curtea unei şcoli generale din Baia Mare a fost agresată fizic şi verbal de către Ioan R. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi în funcţie de rezultatele investigaţiilor vor lua măsuri.


Leave a Reply