Buletin de presă 11.05.2009


La Remeţi
Poliţiştii au fost sesizaţi vineri că nişte indivizi au sustras 200 de lei şi mai multe bunuri dintr-o cabană de pe raza comunei. Imediat după comiterea faptei, hoţii au părăsit zona cu un autoturism. În urma sesizării, au fost instituite filtre de poliţie în localităţile din apropiere. Suspecţii au fost depistaţi de poliţiştii care se aflau în dispozitivul instituit la ieşire din localitatea Săpânţa. Ei se deplasau cu un autoturism înmatriculat în Irlanda şi aveau asupra lor bani şi bunuri sustrase din cabană. Lenuţa A. de 34 de ani, Marian R. de 23 de ani din judeţul Timiş şi Voiniţă R. de 19 ani împreună cu un minor de 16 ani din Hunedoara sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel care conducea autoturismul, Voiniţă R., nu are permis de conducere. Prin urmare el s-a ales cu dosar penal şi este cercetat acum şi pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

La Baia Mare
Un cetăţean a sesizat poliţia că sâmbătă, în jurul orei 01.30, nişte indivizi au intrat pe proprietatea sa de pe str. Chioarului. Unul dintre intruşi a forţat lacătul de la uşa unei barăci, a intrat în interior unde a fost surprins de partea vătămată care de altfel l-a şi condus la sediul poliţiei. Suspectul a fost identificat: Gheorghe R. de 43 de ani din Satu Mare, cunoscut cu antecedente penale. În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că, din aceeaşi baracă, în noaptea de 07/08 mai el a sustras o roabă şi cablu prelungitor în valoare de 200 de lei. Suspectul l-a agresat pe proprietar în momentul în care a fost surprins în baracă, provocându-i leziuni ce necesită 8 – 9 zile îngrijire medicală pentru vindecare. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au identificat încă doi suspecţi: Tiberiu R. de 25 de ani şi Rudolf D. de 41 de ani, cunoscut cu antecedente penale, din Baia Mare. Gheorghe R. şi Tiberiu R. au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă a lui Gheorghe R. pentru 29 de zile şi cercetarea acestuia pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la tâlhărie. Tiberiu R. este cercetat pentru furt calificat iar Rudolf D. pentru complicitate la tentativă la furt calificat.

Surprinşi de poliţişti în timp ce încercau să sustragă fier vechi

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi vineri în jurul orei 18.30 că mai multe persoane sustrag fier vechi din fosta Flotaţie Săsar. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat pe Marius K. de 34 de ani din Coltău şi Zoltan C. de 49 de ani din Baia Mare. Asupra celor doi, poliţiştii au găsit un aparat de tăiat fir cu flacără pe care l-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii continuă investigaţiile pentru stabilirea prejudiciului cauzat şi documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Infracţiuni la regimul circulaţiei

La Baia Mare
Un echipaj de poliţie rutieră a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa, sâmbătă la ora 03.00, pe Bd. Bucureşti. Pentru că cel de la volan a accelerat în loc să oprească, poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului. Cu ajutorul unui echipaj de poliţie din Baia Sprie s-a reuşit oprirea maşinii suspecte la intrare în Baia Sprie. La volan se afla Andrei L. de 23 de ani din Chiuzbaia care era sub influenţa alcoolului ( 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat ). Tânărului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Ilba
Ieri, în jurul orei 23.50, poliţiştii din Cicârlău l-au depistat în trafic pe Mircea M. de 41 de ani din Baia Mare. Bărbatul, deşi nu are permis şi era sub influenţa alcoolului, conducea pe DE 58 autoturismul soţiei sale. Acum el s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru conducere fără permis.

Evenimente rutiere


Între Săpânţa şi Câmpulung la Tisa
Vineri, la 16.40, pe DN 19 s-a produs un accident. Constantin A. de 71 de ani din Sighet conducea un autoturism şi după o curbă uşoară la stânga a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un podeţ după care s-a răsturnat. Conducătorul auto a suferit vătămări corporale şi a fost internat la spital.

La Sighet
Duminică, la ora 03.30, pe str. Ştefan cel Mare, s-a produs un accident rutier. Marius M. de 18 ani din Remeţi conducea un autoturism şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum circumstanţe în care a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unui imobil. În urma impactului tânărul de la volan, care se afla sub influenţa alcoolului ( 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat ) a fost rănit şi a rămas internat la spital.

La Borşa
Sâmbătă, la ora 20.00, pe str. Alexandru Ioan Cuza a fost accidentat un pieton. Constantin P. de 23 de ani din Borşa conducea un moped şi a acroşat un adolescent în vârstă de 16 ani care se afla pe marginea carosabilului. Constantin nu are curs de legislaţie rutieră iar mopedul nu este înregistrat. Adolescentul s-a prezentat cu mama sa la spital după aproximativ 2 ore de la producerea evenimentului. A fost examinat de personalul medical însă nu a rămas internat.

La Vişeu de Jos
Duminică, la ora 07.15, pe DN 18 s-a produs un alt eveniment rutier. Ioan O. de 23 de ani din Dragomireşti conducea un autoturism înmatriculat în Spania. Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă la stânga, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. În urma impactului Vasile D. de 30 de ani din Dragomireşti, pasager pe bancheta din spate, a decedat. Alţi doi pasageri au suferit vătămări corporale în urma accidentului. Conducătorul auto era sub influenţa alcoolului ( 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat). El a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

La Poienile de sub Munte
Duminică, la ora 14.06, poliţiştii au fost sesizaţi că pe str. Horb din localitate s-a produs un eveniment rutier. Ioan B. de 18 ani din Poienile de sub Munte conducea un motoscuter neînregistrat, fără să aibă curs de legislaţie rutieră şi să poarte cască de protecţie. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul motoscuterului, a lovit un biciclist şi au căzut amândoi pe carosabil. Ioan B. a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale însă nu a rămas internat.

Câteva ore mai târziu, s-a produs un alt accident pe DJ 187. Ioan C. de 20 de ani din Poienile de sub Munte conducea un autoturism înmatriculat în străinătate. Încercând să evite un copil care i-a sărit în faţă, a trecut pe contrasens şi a lovit o altă maşină parcată regulamentar în afara carosabilului. Apoi a acroşat o adolescentă în vârstă de 15 ani care se deplasa pe partea stângă, în afara drumului. Victima a fost transportată la spital unde a rămas internată.


La Moisei
Ieri, în jurul orei 15.00, Gavrilă T. de 22 de ani din Borşa conducea pe DN 18 o motocicletă înmatriculată în Italia. A accidentat-o pe Ioana C. de 71 de ani din Moisei, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat, fără să se asigure. Femeia a fost transportată la spital unde a rămas internată pentru supraveghere.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri.


Leave a Reply