Buletin de presă 13.05.2009






Cercetat de poliţişti pentru deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au ridicat de la Mugurel V. de 38 de ani din Şomcuta Mare o armă neletală cu aer comprimat. Bărbatul nu este autorizat pentru a folosi şi deţine arme şi muniţii neletale supuse autorizării şi nu are permis de armă. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală.
Arestat şi cercetat pentru furt

Ionică V. de 27 de ani din Chelinţa a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a suspectului pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Baia Mare, în urma activităţilor desfăşurate, au identificat pe Ionică V. de 27 de ani din Chelinţa, cunoscut cu antecedente penale. Tânărul a sustras dintr-un birou bunuri în valoare de 300 lei.
Suspecţi de furt identificaţi de poliţişti

La Vişeu de Sus
Poliţiştii au identificat doi suspecţi care sunt cercetaţi pentru comiterea unui furt din curtea unei locuinţe, reclamat în 11 mai. Vasile V. de 22 de ani din Vişeu de Jos şi G.C. de 17 ani din Vişeu de Sus, au sustras o motocositoare din curtea unui imobil. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt.
Evenimente rutiere

La Borşa
O femeie în vârstă de 81 de ani s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat, fără să se asigure şi a fost accidentată uşor de un autoturism înmatriculat în Suceava. La volan se afla Nicolai P. de 58 de ani din Cârlibaba. În urma accidentului, femeia rănită a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere.

La Baia Mare
Băimăreanul Romulus M. de 74 de ani a condus ieri dimineaţă un autoturism pe o alee care face legătura între Bd. Bucureşti şi sediul unei societăţi comerciale. În momentul în care a virat pentru a intra pe bulevard, nu a acordat prioritate unui autoturism condus de Marius C. de 28 de ani din Dăneştii Chioarului şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, doi pasageri din autoturismul condus de Marius au suferit vătămări corporale şi au fost transportaţi la spital.

Traversarea neregulamentară a fost cauza unui accident care s-a produs ieri la ora 10.20, la intersecţia Bd. Bucureşti cu str. Motorului. Gheorghe P. de 45 de ani din Baia Sprie conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Caraş Severin şi a accidentat uşor un pieton care a traversat strada prin loc nemarcat, fără să se asigure. Victima a fost internată la spital.

Agresiuni reclamate
La Săcel
Poliţiştii au fost sesizaţi că pe DN 17C, în apropierea Gării din Săcel, se află o persoană rănită, victima unei agresiuni. Echipa care s-a deplasat la faţa locului l-a identificat pe Gheorghe M. de 64 de ani din localitate şi a luat măsura transportării acestuia la spital. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în sera zilei de 11 mai bărbatul a avut o altercaţie cu un consătean, Călin G., iar respectivul l-a lovit cu pumnii şi picioarele. Poliţiştii continuă cercetările şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

La Săpânţa
Ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi că între două localnice a avut loc o altercaţie. Poliţiştii, în urma investigaţiilor au constatat că Anuţa S. de 59 de ani vopsea ieri după amiază un gard care se învecinează cu proprietatea Anei F. de 54 de ani. Pentru că aceasta din urmă n-a fost de acord cu demersul vecinei, a luat o sticlă cu benzină şi o cârpă şi a început să şteargă vopseaua de pe gard. De aici la ceartă n-a fost decât un pas, cele două s-au îmbrâncit, s-au lovit reciproc şi au ajuns la spital. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire. În funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.


Leave a Reply