Buletin de presă


06.05.2009

A tăiat fără drept 25 de arbori şi a fost prins de poliţişti

Poliţiştii din Baia Sprie împreună cu reprezentanţi ai ocolului Silvic din localitate au desfăşurat ieri o acţiune cu scopul prevenirii şi combaterii delictelor silvice. În cadrul activităţilor desfăşurate a fost identificat Gheorghe R. de 60 de ani din Baia Sprie. Bărbatul a tăiat de pe picior, de pe raza Ocolului Silvic Baia Sprie, 25 arbori de lemn esenţă fag, carpen şi gorun nemarcaţi, cu dimensiuni cuprinse între 20 şi 72 cm, în valoare de peste 5 000 lei. Poliţiştii îl cercetează acum pe Gheorghe R. sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori nemarcaţi.

Doi tineri din Vălenii Lăpuşului au furat un miel de la o stână

Ieri dimineaţă, al ora 08.00, poliţia din Coroieni a fost sesizată că în noaptea de 04/05 mai a fost furat un miel de la o stână de pe raza localităţii. Operativitatea cu care au acţionat poliţiştii a dus la identificarea în scurt timp a doi suspecţi: Călin M. de 24 de ani şi Robert L. de 20 de ani din localitatea Vălenii Lăpuşului, comuna Coroieni. Mielul a fost găsit sacrificat la domiciliul acestora. Prejudiciul cauzat este în valoare de 100 lei. Cei doi tineri sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Furturi reclamate

Poliţiştii maramureşeni au fost sesizaţi şi fac cercetări cu privire la următoarele furturi reclamate ieri:
- furtul unei genţi cu documente dintr-un autoturism parcat pe str. Olarilor din Baia Mare
- furtul unei genţi cu acte, bunuri şi bani dintr-un alt autoturism, parcat pe str. Iuliu Maniu din Baia Mare
- furtul mai multor produse alimentare din beciul unui bloc situat pe str. Microraion Vest din Baia Sprie.
În toate aceste cazuri poliţiştii fac investigaţii sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţia recomandă proprietarilor de autovehicule să nu lase în interiorul acestora, la vedere, bunuri: genţi, poşete, borsete, portmonee sau alte lucruri de valoare.
De asemenea, chiar dacă în genţi nu aveţi lucruri valoroase sau sume de bani, evitaţi să le lăsaţi în maşină pentru că ele sunt tentante pentru hoţi, care comit furtul în speranţa că se vor alege cu un ,,câştig” cât mai mare. Pe acest considerent, ei folosesc diferite metode pentru a pătrunde în autoturism, cauzându-vă prejudicii ( forţează sistemul de închidere al portierelor, sparg luneta sau geamurile portierelor).

Nepăstrarea distanţei laterale faţă de autovehiculul depăşit a fost cauza unui eveniment rutier

Constantin L. de 21 de ani din comuna Vadu Moldovei, deşi nu are permis, a condus ieri, în jurul amiezii, o autoutilitară pe DN 18, str. Libertăţii din Borşa. A întrat în depăşirea unui moped neînregistrat şi din cauză că nu a păstrat distanţa laterală corespunzătoare, l-a acroşat cu partea lateral dreapta. În urma impactului, conducătorul mopedului, Vasile V. de 57 de ani din Borşa, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe vehicul. El a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale dar, din fericire, nu a necesitat internarea. Poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri conform legii.

Prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi nu are permis

Poliţiştii care efectuau serviciul de patrulare şi supraveghere a traficului rutier pe DC 65, localitatea Pribileşti, l-au oprit în trafic pe Flaviu B. de 29 de ani din Mireşu Mare. Tânărul conducea un autoturism, proprietate personală, cu toate că nu posedă permis de conducere. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis.


Leave a Reply