CONFLICT DESCHIS LA ŞIEU - ROZAVLEA


Blestemul gropii de gunoi ecologice

Groapa ecologică de gunoi de dincolo de Gutâi (privind dinspre Baia Mare) nu are nici acum un spaţiu alocat. Proiectul e în pericol, pentru că, de ani buni, au declinat oferta Bocicoiu Mare, Petrova. A acceptat, în cele din urmă, Vişeu de Mijloc, dar cei de la Uniunea Europeană au refuzat amplasamentul, din cauză că zona era inundabilă. Ulterior au reînceput tatonările pentru Deseşti, Giuleşti, Bocicoi şi, în final, Rozavlea.

În fine, la Rozavlea, tocmai e scandal, pentru că, deşi localnicii s-au obişnuit cu ideea, sătenii din Şieu se opun.
"E un grup de 20 de oameni din Şieu care îi tachinează şi-i agresează verbal pe cei care fac măsurători, în teren. Culmea, terenul se învecinează cu Bogdan Vodă, nu cu Şieu. N-au nicio calitate oamenii aceia… Mai mult, am înţeles că-i susţine şi primăriţa. Nu am altă explicaţe decât că s-au trezit că vor veni ceva finanţări, aici, şi ei nu vor asta… Altceva nu pot să înţeleg…", spune Vasile Mârza, primarul din Rozavlea.
Situaţia a ajuns şi-n atenţia Poliţiei, dar se pare că proiectul depozitelor ecologice de gunoi din Maramureş e blestemat să depindă nu de autorităţi, nu de voturi, ci de vox populi. De altfel, trebuie amintit că nici pe partea Băii Mari n-a fost clară situaţia până recent, amplasamentul depozitului mutându-se de la Recea la Satulung, Şomcuta Mare, Coltău, apoi iar la Recea.

In by Moroșanul, joi, 14 mai 2009


Leave a Reply