TRAFIC MASINI

Maramuresean prins in vama cu trei tractoare furate din strainatate

Vin tractoarele la Romani ? Sau merg Romani dupa ele =))
Politistii de frontiera satmareni au depistat trei tractoare declarate furate din strainatate, intr-un camion condus de un maramuresean. Soferul, P. Zoltan, in varsta de 46 ani, s-a prezentat luni, 11 mai, in jurul orei 22.30, in vama la Petea, cu intentia de a intra in tara. Barbatul conducea un autotractor marca Volvo cu semiremorca, ambele inmatriculate in judetul Maramures.

Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au descoperit in remorca 3 tractoare marca Lamborghini, doua dintre ele avand anul de fabricatie 2008, iar al treilea - 2007, pentru care soferul nu a putut prezenta documente de provenienta. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca unul dintre tractoare figura ca fiind furat din Portugalia in februarie 2009, iar altul din Italia in ianuarie 2009. Cu privire la cel de-al treilea utilaj, verificarile sunt in curs de desfasurare. Valoarea totala a utilajelor se ridica la aproximativ 300.000 euro.

Conducatorul auto a declarat ca a plecat din Romania cu automarfarul incarcat cu mobila, avand ca destinatie Franta. Dupa ce a ajuns la destinatie si a descarcat marfa, a fost contactat telefonic de catre un cetatean roman, a carei identitate nu o cunoaste, care i-a spus sa aduca in tara trei utilaje pe care urma sa le preia dintr-o parcare.

A incarcat in remorca cele trei tractoare despre care nu avea cunostinta ca sunt furate si s-a intors spre Romania, urmand sa fie contactat din nou telefonic dupa intrarea in tara pentru a i se comunica destinatia finala a transportului.

Soferului i-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar utilajele agricole au fost retinute pana la finalizarea cercetarilor si depistarea tuturor persoanelor implicate.


Leave a Reply