TRAFIC MASINI

Maramuresean prins in vama cu trei tractoare furate din strainatate

Vin tractoarele la Romani ? Sau merg Romani dupa ele =))




Politistii de frontiera satmareni au depistat trei tractoare declarate furate din strainatate, intr-un camion condus de un maramuresean. Soferul, P. Zoltan, in varsta de 46 ani, s-a prezentat luni, 11 mai, in jurul orei 22.30, in vama la Petea, cu intentia de a intra in tara. Barbatul conducea un autotractor marca Volvo cu semiremorca, ambele inmatriculate in judetul Maramures.

Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au descoperit in remorca 3 tractoare marca Lamborghini, doua dintre ele avand anul de fabricatie 2008, iar al treilea - 2007, pentru care soferul nu a putut prezenta documente de provenienta. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca unul dintre tractoare figura ca fiind furat din Portugalia in februarie 2009, iar altul din Italia in ianuarie 2009. Cu privire la cel de-al treilea utilaj, verificarile sunt in curs de desfasurare. Valoarea totala a utilajelor se ridica la aproximativ 300.000 euro.

Conducatorul auto a declarat ca a plecat din Romania cu automarfarul incarcat cu mobila, avand ca destinatie Franta. Dupa ce a ajuns la destinatie si a descarcat marfa, a fost contactat telefonic de catre un cetatean roman, a carei identitate nu o cunoaste, care i-a spus sa aduca in tara trei utilaje pe care urma sa le preia dintr-o parcare.

A incarcat in remorca cele trei tractoare despre care nu avea cunostinta ca sunt furate si s-a intors spre Romania, urmand sa fie contactat din nou telefonic dupa intrarea in tara pentru a i se comunica destinatia finala a transportului.

Soferului i-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar utilajele agricole au fost retinute pana la finalizarea cercetarilor si depistarea tuturor persoanelor implicate.

In by Moroșanul, miercuri, 13 mai 2009


Leave a Reply