Buletin de presă 07.05.2009




Acţiune desfăşurată de poliţişti şi jandarmi la Borşa

În baza planului de acţiune Strada 2009, poliţiştii şi jandarmii din Borşa au desfăşurat ieri o acţiune. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost controlate 77 de autovehicule, au fost verificaţi 13 agenţi economici şi 8 persoane fizice şi producători agricoli şi au fost legitimate 58 de persoane. Pentru neregulile constatate, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale (11 la O.U.G. 195/2002, 2 la Legea 61/1991) în valoare de 1 940 lei, au reţinut un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au constatat 2 infracţiuni (refuz de recoltare probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi conducerea unui autovehicul de către o persoană care are permisul reţinut).

Poliţiştii de la Biroul Urmăriri au pus în executare un mandat

În urma măsurilor întreprinse de către poliţiştii Biroului Urmăriri a fost prins şi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş Ionel G. de 45 de ani din Baia Mare. Pe numele său era emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii maramureşeni au identificat doi bărbaţi care deţineau ilegal câte o armă neletală

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din Baia Sprie a fost identificat ieri Marius M. de 40 de ani din localitate de la care a fost ridicată o armă neletală de tir cu aer comprimat (puşcă de calibrul 4.5 mm) deţinută fără drept. De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice Maramureş l-au identificat pe Remus L. de 37 de ani din sat Preluca Nouă, comuna Copanic Mănăştur care deţinea fără drept o armă neletală de tir cu aer comprimat (puşcă de calibrul 5.5 mm). Nici unul dintre cei doi bărbaţi nu este autorizat să deţină şi folosească arme şi muniţii neletale supuse autorizării şi nu posedă permis de armă.
Armele cu aer comprimat au fost ridicate de poliţişti şi vor fi predate specialiştilor criminalişti pentru expertizare. În ambele cazuri cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Nu a păstrat distanţa corespunzătoare şi a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în faţa sa

Ieri dimineaţă, al ora 07.30, pe str. Mihai Eminescu din Baia Mare s-a produs un accident de circulaţie. Claudiu C. de 24 de ani din Şindreşti a condus un autoturism pe strada amintită. La trecerea de pietoni din dreptul străzii Mărăşeşti nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul ce se deplasa în faţa sa, care a oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor, şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, un pasager pe scaunul dreapta spate în autoturismul condus de Claudiu C. a fost rănit uşor. Lui i-au fost acordate îngrijiri medicale fără a necesita internarea.

A căzut de pe bicicletă, s-a rănit grav şi din nefericire a decedat la spital

Un eveniment nefericit s-a petrecut marţi în localitatea Vălenii Lăpuşului. Ieri dimineaţă, al ora 09.00 poliţiştii din Coroieni au fost sesizaţi de Spitalul Judeţean Baia Mare că la această unitate a fost dus în 05 mai un adolescent care a suferit leziuni grave şi care în cursul nopţii a decedat. Investigaţiile efectuate de poliţişti au relevat că marţi, 05 mai, la ora 12.30, un adolescent în vârstă de 15 ani din judeţul Sălaj se deplasa pe bicicletă pe DJ 109, sat Vălenii Lăpuşului. El a fost dezechilibrat de o minge proiectată în roata din faţă a vehiculului de către un minor în vârstă de 16 ani din judeţul Sălaj care se juca în curtea unui imobil. Biciclistul a căzut pe partea carosabilă şi s-a rănit grav. El a fost transportat la spital unde din nefericire a decedat. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul şi urmează ca în funcţie de cele constatate să ia măsuri conform legii.

Doi bărbaţi din Şomcuta Mare s-au agresat reciproc

Aseară, la ora 20.42, poliţia a fost sesizată că Gheorghe M. de 48 de ani din Şomcuta Mare a fost lovit de un cioban care se afla cu oile la păşunat pe un teren din apropierea casei victimei.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Gheorghe M. a mers la Ioan T. de 45 de ani din Şomcuta Mare şi i-a cerut acestuia să plece cu oile de pe terenul din apropierea locuinţei sale. Între cei doi au avut loc discuţii contradictorii care au degenerat în violenţe, cei doi bărbaţi lovindu-se reciproc. În urma agresiunii, Gheorghe M. a fost transportat şi internat la spital. Poliţiştii continuă cercetările şi în funcţie de concluziile medico – legale vor lua măsuri.

Atenţie la persoanele pe care le primiţi în locuinţă!

Ieri, în municipiul Baia Mare, hoţii au profitat de naivitatea unui bătrân şi i-au sustras o sumă serioasă de bani.
În 06 mai la poliţie s-a prezentat Iosif B. de 88 de ani din Baia Mare care a sesizat că în jurul orei 15.00 l-a locuinţa lui s-a prezentat o femeie necunoscută. Aceasta, sub pretextul că vrea să cumpere cărţi şi ziare vechi în schimbul sumei de 100 lei, a intrat în locuinţa băimăreanului unde a profitat de neatenţia lui şi i-a sustras 1 800 euro şi 600 lei. Poliţiştii fac cercetări acum pentru identificarea femeii şi recuperarea banilor.

Recomandăm cetăţenilor să nu primească în locuinţă persoane necunoscute care, de cele mai multe ori, se prezintă la uşă cu diferite pretexte pentru a intra în imobil şi odată ajunşi acolo profită de neatenţia proprietarilor şi sustrag sume de bani sau obiecte de valoare.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor unui furt de cablu telefonic

Postul de Poliţie Vima Mică a fost sesizat ieri dimineaţă că persoane necunoscute au furat cablul telefonic de pe 14 stâlpi aflaţi între localităţile Vima Mică şi Sălniţa. La faţa locului s-au deplasat poliţişti şi reprezentanţi ai societăţii păgubite care au constatat că hoţii au sustras 720 metri de cablu în valoare de aproximativ 7 500 lei. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

O tânără din Baia Mare a reclamat că a fost tâlhărită

Cătălina R. de 19 ani din Baia Mare a sesizat poliţia că în seara zilei de 06 mai a fost victima unei tâlhării. Ea a declarat că în jurul orei 20.35, în timp ce se deplasa pe str. Păşunii, a fost acostată de un bărbat necunoscut care prin violenţă a deposedat-o de telefonul mobil în valoare de 100 lei. După comiterea faptei autorul a fugit printre blocuri. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie pentru identificarea autorului şi recuperarea telefonului mobil.


Leave a Reply