Buletin de presă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş:

Subcomisar de poliţie:

ZEHAN VOICHITA
Adresa: Str. 22 Decembrie nr. 37, Baia Mare, cod 430314

Telefon: 0262/20.77.03

Mobil: 0724/78.35.85

Fax: 0262/21.66.91

E-mail: voichita.zehan@mm.politiaromana.ro

Buletin de presă
05.05.2009


Poliţiştii din Ieud au pus în executare un mandat

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de la Postul de Poliţie Comunală Ieud l-au prins şi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş pe Grigore M. de 44 de ani din Ieud. Pe numele acestuia era emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru infracţiuni silvice. Grigore M. îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Suspect de furt identificat

La Baia Mare
Cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea unui suspect de furt. Băimăreanul Călin B. de 30 de ani, cu antecedente penale, în 11 aprilie, în jurul orei 20.30, a sustras un telefon mobil. Suspectul se afla într-un bar unde a profitat de neatenţia unui băimărean şi a sustras telefonul din buzunarul pantalonilor nepoatei băimăreanului, o fetiţă în vârstă de 3 ani şi jumătate. Valoarea aproximativă a telefonului este de 200 lei. Călin B. este cercetat acum sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Hoţii au profitat din nou de neglijenţa cetăţenilor

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Baia Mare fac cercetări pentru identificarea autorilor a două furturi reclamate ieri.
La ora 11.40 poliţia a fost sesizată că, pe o uşă de la parter lăsată deschisă, persoane necunoscute au pătruns într-un imobil în construcţie situat pe str. Progresului din Baia Mare. Din interior hoţii au furat un aparat de sudură, 2 chei franceze şi mai multe distribuitoare de apă în valoare totală de 3 000 lei.
Aproximativ 7 ore mai târziu (la ora 18.30) poliţia a fost sesizată cu privire la un alt furt. Un băimărean a reclamat că hoţii i-au furat o borsetă în care avea acte şi bani. El a declarat poliţiştilor că în timp ce se deplasa pe Bd. Traian, dinspre Gară spre Bd. Republicii, a constatat că din geanta pe care o purta pe umăr i-a dispărut borseta. Ceva vreme mai târziu un bărbat i-a adus acasă actele pe care i-a spus că le-a găsit pe stradă. Valoarea prejudiciului este de 150 lei.
În ambele cazuri poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Tentativă de furt la Rozavlea

Azi dimineaţă, la ora 03.42, Poliţia din Rozavlea a fost sesizată de un bărbat din localitate că uşa de acces într-o unitate bancară este întredeschisă.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă formată din ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş care a constatat că persoane necunoscute, în noaptea de 04/05 mai, au pătruns prin efracţie în unitate. Nu au fost sustrase bunuri sau valori. Prejudiciul cauzat prin distrugere urmează să fie stabilit. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Agresiune cercetată de poliţişti la Baia Mare

Poliţia a fost sesizată prin SUAU 112 ieri dimineaţă că Bogdan M. de 21 de ani din Baia Mare se află căzut în cazinoul unde lucrează ca angajat. Întrucât tânărul prezenta urme de violenţă, a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care tânărul a suferit leziunile. În funcţie de rezultatul acestora şi concluziile medico – legale se vor lua măsuri conform legii.

Un bărbat din Dămăcuşeni a fost găsit decedat într-o Staţie a Exploatării Miniere Băiuţ

Un inginer electromecanic la Mina Băiuţ a sesizat ieri după masă poliţia că într-o celulă a Staţiei Conexiune de 6 KV aparţinând Exploatării Miniere Băiuţ se află cadavrul carbonizat al unui bărbat. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a identificat persoana decedată: Florin H. de 31 de ani din Târgu Lăpuş, sat Dămăcuşeni. Lângă cadavru poliţiştii au găsit un bomfaier şi 17 conductori din cupru de diferite lungimi. Urmează să se efectueze necropsia care va stabili cu exactitate cauza morţii.

Prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi nu are permis

Ieri dimineaţă, la ora 10.05, poliţiştii din Borşa l-au identificat în trafic pe Ionuc G. de 18 ani din localitate. Tânărul conducea pe str. Avram Iancu un autoturism deşi nu deţine permis de conducere de nici o categorie. El s-a ales acum cu dosar penal şi este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.



Un bărbat din Strâmbu Băiuţ l-a lăsat pe fiul său de 13 ani să conducă maşina

Stimaţi cetăţenii, nu vă expuneţi copiii la riscuri!!!
Aveţi în vedere faptul că a încredinţa spre conducere autoturismul unei persoane care nu deţine permis, cu atât mai mult unui minor, copilul dumneavoastră, este un act de mare iresponsabilitate şi poate avea consecinţe dintre cele mai grave. Daţi dovadă de maturitate şi gândiţi-vă la riscurile la care este expus atât cel de la volan cât şi ceilalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii din Băiuţ au oprit ieri în trafic un autoturism ce se deplasa pe DJ 109F, localitatea Strâmbu Băiuţ. Maşina era condusă de un adolescent în vârstă de 13 ani iar pe locul din dreapta faţă se afla tatăl acestuia, Nicolae L. de 41 de ani din localitate. Acum cei doi sunt cercetaţi pentru conducere fără permis respectiv încredinţarea autovehiculului spre conducere unei persoane care nu posedă permis.


Leave a Reply