Radarele fixe din Maramures si din restul tarii au fost scoase din functiune


Radarele fixe puse in functiune in Maramures la inceputul anului nu au avut viata lunga, pentru ca de la sfarsitul lunii trecute acestea au fost scoase din functiune ca urmare a unei dispozitii venite de la centru. Pe durata cat camerele video radar au functionat, s-au aplicat in jur de 3.000 de amenzi, dar s-au inregistrat si numeroase probleme din cauza birocratiei excesive care urma depistarii unui sofer vitezoman.

In Maramures, radarele au fost scoase din uz inca din data de 24 aprilie. Camerele au fost amplasate la mijlocul lunii ianuarie in comuna Farcasa (una in satul Buzesti si alta in satul Sarbi) si doua in orasul Seini (la intrarea si iesirea din localitate), iar apoi numarul a fost suplimentat cu acelea de la Berbesti si Giulesti. Cel din in Seini, de pe DE58, a functionat insa cu intermitenta, dupa ce a fost doborat de o masina in urma unui accident de circulatie.

Pe durata functionarii lor au existat insa multe sincope. De exemplu, probleme au fost la Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures, care a primit zilinic pe adresa institutiei intre 15 si 17 comunicari de radare pentru ca soferii nu aveau cum sa reduca viteza atata vreme cat se aflau in misiune. Pentru a ”scapa” de amenda, institutia era obligata sa poarte o corespondenta indelungata cu firma care administra camerele si care dadea mari batai de cap.

SAJ trimitea copii dupa fisele de transport pentru a argumenta ca intr-adevar soferii au fost in misiune in momentul in care au fost depistati peste viteza legala, dar pana atunci trebuia sa completeze zeci de hartii si hartiute, intermediate prin Serviciul Politiei Rutiere – care aproape ca avea rol de curier.


Leave a Reply