SCANDAL – Premierul Silvio Berlusconi, acuzat de sotie ca frecventeaza minore


Problema divortului dintre premierul Silvio Berlusconi si sotia acestuia, Veronica Lario, a fost principalul subiect dezbatut de jurnalele italiene, Il Cavaliere replicand prin doua interviuri publicate de Corriere della Sera si La Stampa acuzelor lansate duminica, 3 mai, de sotia sa in paginile ziarelor.

Dupa ce Veronica Lario a declarat pentru jurnalele de stanga La Repubblica si La Stampa ca nu mai poate ramane alaturi de un barbat care frecventeaza minorele, facand trimitere la prezenta sotului la petrecerea de majorat a unei tinere din Napoli care a declarat in presa ca l-a intalnit pe premier si la Roma si Napoli, seful executivului a replicat ca sotia sa, cu care are o relatie de 30 de ani, a fost "manipulata si prost sfatuita" si ea este cea care ar trebui sa isi ceara scuze pentru aceasta.

Berlusconi afirma ca are suficiente motive pentru a cere si el divortul, adaugand ca nu este sigur ca va mai accepta impacarea chiar daca sotia lui si-ar cere scuze. ”Veronica va trebui sa imi prezinte scuze in mod public. Si nu stiu daca va fi de ajuns. Este a treia oara cand imi joaca acest tip de farsa intr-o campanie electorala. Este deja prea mult”, a declarat pentru Corriere della Sera premierul, care este convins si ca cei trei copii pe care ii are impreuna cu sotia sunt de partea lui.

Seful guvernului a tinut sa clarifice ultimele critici lansate de sotia sa: tanara din Napoli la al carei majorat a fost este fiica unui prieten si membru al partidului sau, acesta fiind cel care l-a invitat, el neavand nicio legatura nici cu fotografiile nud ale Veronicai Lario publicate miercuri in prima pagina de cotidianul Libero.

Berlusconi a mai explicat si ca tinerele care au avut legatura cu lumea showbiz-ului si ar fi trebuit sa fie introduse pe lista de candidati pentru europarlamentare a partidului sau sunt toate absolvente de studii superioare si ar fi facut o treaba mult mai buna la Bruxelles si Strasbourg decat candidatii de 80 de ani propusi de opozitia de stanga.

Pe de alta parte, cotidianul La Repubblica scrie ca divortul ii aduce lui Berlusconi, pe langa nelinistea familiala, si mari probleme patrimoniale, sotia sa putand ridica pretentii intemeiate pentru o importanta parte din insemnata lui avere, cifrata la 11 miliarde de euro, dar si mari probleme politice.

Acesta ar fi al doilea divort din viata lui Berlusconi si i-ar putea aduce o raceala a raporturilor cu Vaticanul, dar si pierderea voturilor a cel putin doua milioane de electori catolici care nu s-ar mai considera reprezentati de el, mentioneaza La Repubblica.

Cotidianul citat mai comenteaza si ca Veronica Lario a devenit in acest moment cea mai mare problema politica a premierului, ea putand fi considerata in acest moment ”liderul opozitiei” din Italia.

Noemi Letizia : 18 ani inpliniti de curand, la aniversare a avut fericirea de a avea ca invitat Presidentele de Consigliu al Italiei Silvio Berlusconi


Leave a Reply