ACCIDENT – Sase victime in urma unei coliziuni frontale la iesire din Coltirea (VIDEO)


Un accident grav de circulatie a avut loc azi, 1 mai, la orele dupa-amiezii la iesire din Coltirea, unde doua autoturisme s-au ciocnit frontal, iar sase pasageri – toti dintr-o singura masina – au fost raniti, fiind transportati cu mai multe ambulante la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Impactul a avut loc intre un Audi inmatriculat in Satu Mare (SM 07 MVS) si un Opel Vectra (SJ 03 SUU), care circulau in sensuri opuse.

Accidentul, potrivit primelor declaratii de la fata locului, s-a produs dupa ce soferul din Audi a intrat intr-o depasire neregulamentara. El a trecut peste linia continua si a patruns pe banda opusa, unde se afla Opel-ul.

Conducatorul din Audi nu a mai putut evita impactul si a intrat in plin in autoturismul din fata sa, dupa care a iesit de pe carosabil, oprindu-se in santul de pe marginea drumului. Opelul a fost intors 180 de grade, fiind facut praf in urma impactului. In el se aflau sase persoane - doi barbati, doua femei si doi copii - toti fiind raniti. In schimb, soferul din Audi si pasagera din dreapta sa au scapat teferi.
La fata locului au fost trimise trei echipaje ale Ambulantei Maramures, pentru ca persoana care a anuntat producerea incidentului a semnalat ca este vorba de mai multi raniti. De asemenea, in zona au ajuns si politistii din cadrul SPR Maramures pentru investigarea modului in care s-a produs accidentul.

Martorii au declarat ca Audi-ul circula dinspre Coltirea spre Ardusat, cu viteza destul de mare. De altfel, martorii au presupus ca impactul de masina care venea din sens opus s-a produs tocmai pentru ca soferul din Audi nu a reusit sa mai franeze.

Medicul Ana Gabriel de la Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures a declarat ca s-a reusit sa se intervina rapid, victimele fiind traportate la spital pentru investigatii. Din primele consultatii medicale a rezultat ca mai grav ranit a fost unul dintre copiii aflati in Audi, un baietel in varsta de aproximativ sase ani. Acesta a suferit mai multe traumatisme, inclusiv un TCCA frontal, plagi taiate la nivelul uneia dintre urechi, precum si contuzii la nivelul genunchilor si tibiei. Ana Gabriel a spus ca acesta a fost foarte speriat si agitat in urma impactului. Raniti destul de grav au fost atat parintii lui, cat si bunicii.

Mama copilului a suferit o luxatie la mandibula si un tramatism toracic, iar tatalui i s-a despicat efectiv buza, prezentand o sangerare masiva. Si bunicii au fost raniti grav, batrana suferind un traumatism toracic cu suspiciuni de leziuni interne si cu un scalp pe partea dreapta a capului, iar batranul este suspect de fracturi costale, situatia fiindu-i agravata de bolile cronice de care sufera. Medicul Ana Gabriel a spus ca toti urmeaza sa fie supusi investigatiilor medicale, in urma carora vor fi puse diagnostice precise si victimele accidentului vor primi ingrijiri in spital.


In by Moroșanul, vineri, 1 mai 2009


Leave a Reply