Buletin de presă 12.05.2009




Suspecţi de furt identificaţi

La Borşa
Poliţiştii, în urma activităţilor desfăşurate, au identificat un suspect care este cercetat pentru comiterea a două furturi din locuinţe în februarie respectiv martie 2009. Adolescentul suspect, în vârstă de 17 ani, a sustras din cele două imobile trei televizoare în valoare de 8500 lei. Prejudiciul nu a fost recuperat. Suspectul este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

La Baia Mare
Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Baia Mare, în urma activităţilor desfăşurate, au identificat pe Ionică V. de 27 de ani din Chelinţa, cunoscut cu antecedente penale. Tânărul este cercetat pentru comiterea unui furt dintr-un birou cu un prejudiciu în valoare de 300 lei. Suspectul a fost reţinut şi va fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul nu a fost recuperat.

Infracţiuni la regimul circulaţiei

La Săsar
Poliţiştii din Recea au depistat ieri pe DC 70 un adolescent de 16 ani din judeţul Sălaj care conducea un autoturism înmatriculat provizoriu. Verificările poliţiştilor au relevat că băimăreanul Liviu A. de 51 de ani a încredinţat autoturismul minorului iar plăcuţele de înmatriculare provizorii au expirat în 23.12.2008. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis a unui autoturism neînmatriculat precum şi pentru încredinţarea spre conducere a unui autovehicul unei persoane care nu are permis.

La Vişeu de Sus
Un echipaj de poliţie rutieră a identificat pe DN 18 pe Vasile S. de 32 de ani din Ruscova care conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere chiar dacă el a prezentat pentru control un permis fals. Tânărul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi uz de fals. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei documentului fals, identificarea tuturor persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere.

La Sighet
Astănoapte, un echipaj de poliţie a oprit pentru control pe str. Bogdan Vodă un autoturism condus de Adalbert T. de 45 de ani din Baia Mare. Bărbatul era sub influenţa alcoolului ( 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Băimăreanul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de refuz de recoltare probe biologice.

Evenimente rutiere

La Baia Mare
Ieri dimineaţă, pe str. Mihai Eminescu s-a produs un accident. Richard F. de 31 de ani din Baia Sprie conducea o autoutilitară. Pentru a intra în incinta unui imobil de pe strada amintită, la efectuarea virajului la stânga, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de Grigore G. de 56 de ani din Satu Nou de Sus. Cei doi conducători auto şi o pasageră din autoturism au suferit vătămări corporale şi au fost internaţi la spital.

Între Fărcaşa şi Bârsău de Jos
Băimăreanul Gavril P. de 36 de ani conducea ieri un tractor înmatriculat în judeţul Satu Mare care tracta o căruţă încărcată cu balast. Pe căruţă se afla Gavril N. de 64 de ani din Bârsău de Sus. Pe un drum în pantă, proţapul cu care era prinsă căruţa de tractor s-a desprins iar căruţa a intrat în tractor. Pasagerul a suferit vătămări corporale şi a fost internat la spital. Şoferul era sub influenţa alcoolului şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Sighet
Un copilaş în vârstă de 6 ani care a traversat drumul prin loc nemarcat, a fost victima unui accident petrecut aseară în jurul orei 19.00.
Maria P. de 33 de ani din Satu Mare conducea aseară pe str. Muzeului din Sighet un autoturism cu numere de Bucureşti. A accidentat uşor un copil de 6 ani care, lăsat nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure. În urma accidentului, copilul a fost rănit uşor dar nu a rămas internat la spital.

Bătut pentru că a lovit cu maşina un câine

Un bărbat din Baia Sprie a reclamat la poliţie că aseară, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla cu autoutilitara pe str. Electrolizei din Baia Mare, fost lovit cu pumnii de un bărbat. Mai mult, individul i-a rupt îmbrăcămintea şi a lovit portiera şi aripa stânga faţă de la autoutilitară.
Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a constatat că portiera şi aripa stânga faţă sunt înfundate. Din discuţiile purtate cu partea vătămată poliţiştii au aflat că individul l-ar fi agresat pe motiv că în timp ce se deplasa cu autoutilitara pe str. Mihai Eminescu, în apropierea sensului giratoriu, a lovit un câine. Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui suspect: Tamaş G. de 26 de ani din Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea celor întâmplate şi în funcţie de rezultat vor lua măsuri.

by Moroșanul, marți, 12 mai 2009


Leave a Reply