VINE SAU NU VINE

Presedintele Basescu a fost invitat la Tanjaua de la Mara




Presedintele Traian Basescu ar putea fi al treilea prezidentiabil care vine in Maramures, calcand astfel pe urmele liderilor PSD si PNL, Mircea Geoana, respectiv Crin Antonescu. De altfel, prezent la lansarea candidatilor PDL pentru alegerile europarlamentare, seful statului a anuntat ca va umbla prin tara in urmatoarele luni, prin urmare este de asteptat prezenta acestuia la Tanjaua de la Mara, care are loc duminica, 17 mai, la Hoteni, sat apartinator de Ocna Sugatag. Invitatia a fost lansata presedintelui Traian Basescu, dar venirea este incerta.

Presedintele PDL Maramures, Mircea Man, a declarat ca l-a invitat pe seful statului la Tanja cu ocazia intalnirii avute la Sambra Oilor din Satu Mare, iar ulterior si-a reinnoit cererea la receptia la care a fost invitat la Cotroceni pentru sarbatorirea Zilei Europei. Zvonuri legate de venirea lui Traian Basescu in Maramures au inceput sa circule inca de saptamana trecuta, cand inclusiv reprezentantii SPP au intrat in dispozitiv culegand informatii despre manifestare.

Mircea Man a spus ca nu este sigura prezenta sefului statului la Tanjaua de pe Mara, pentru ca acesta are un program destul de incarcat. In plus, conditiile de ploaie prognozate pentru duminica ar putea reduce simtitor sansele ca Traian Basescu sa fie prezent la sarbatoarea agrara.

Pregatiri se fac insa pentru vizita presedintelui tarii la Hoteni si chiar se poarta negocieri politice, pentru ca liderul PDL Maramures vrea sa se asigure ca terenul nu va fi ocupa de ”rosii” sau ”galbeni” – adica de simpatizanti ai social-democratilor ori liberalilor. ”Nu cred ca trebuie sa transformam aceasta sarbatoare intr-o deplasare de forte politice, adica sa sa ne batem portocaliul cu rosu... Sarbatoarea aceasta este importanta pentru fiecare”, a spus Mircea Man.

In by Moroșanul, marți, 12 mai 2009


Leave a Reply