SINUCIDERE - Radu Bancos, sef adjunct la Administratia Financiara Baia Mare, taiat de tren in gara


O tragedie a avut loc azi, 6 mai, la orele pranzului, in Gara Baia Mare, unde un barbat a murit pe loc dupa ce a fost taiat de trenul personal care venea dinspre Satu Mare. Potrivit martorilor, acesta s-a aruncat in fata locomotivei, inainte ca aceasta sa intre in statie. Oamenii sub ochii carora s-a petrecut tragedia au declarat ca barbatul nu a avut nicio ezitare, dar tot ei au spus ca incidentul a avut loc in cateva secunde si ca nu au avut cum sa previna producerea lui.

Politistii de la Transporturi Feroviare, criminalistii, dar si medicii de la Ambulanta au fost chemati la fata locului pentru a constata decesul barbatului. Potrivit informatiilor preliminare, este vorba despre un gest sinucigas, victima fiind un barbat din Baia Mare in varsta de 44 de ani, pe nume Mircea Radu Bancos, sef serviciu in cadrul Administratiei Financiare Baia Mare si, in urma cu cativa ani, fost comisar sef la Garda Financiara Maramures.

Martorii tragediei au declarat ca a fost vorba despre o sinucidere. Subinspector Lucian Verdes de la Politia Transporturi Feroviare a declarat ca, potrivit declaratiilor de la fata locului, barbatul a fost avertizat de lucrarorii de la CFR sa se indeparteze de linia ferata pentru ca se apropie trenul de gara, dar, din contra, acesta a sarit in fata locomotivei fara nicio ezitare.

La fata locului s-au strans o multime de oameni, care au fost oripilati de imaginile de la locul accidentului si care au comentat in fel si chip tragedia, incercand sa gaseasca motivele care l-au determinat pe baimarean sa isi puna capat zilelor intr-un mod atat de sangeros.

Medicul Iustin Ghenadie de la Serviciul de Ambulanta Maramures a declarat ca, in momentul in care echipajul a ajuns la fata locului, barbatul isi dadea ultima suflare. El a precizat ca leziunile suferite in urma impactului erau oricum incompatibile cu viata, astfel incat nu s-a putut constata decat decesul victimei.

Se pare ca inainte de a se arunca in fata trenului, barbatul a mai avut o tentativa de sinucidere, pentru ca la una din maini - deasupra incheieturii - acesta avea un pansament insangerat, care ar putea indica ca a incercat sa isi taie venele.

Radu Bancos, adjunctul Administratiei Financiare Baia Mare, era casatorit, sotia sa fiind cadru didactic la un liceu din municipiu. Potrivit celei mai recente declaratii de avere a acestuia, din 5 iunie 2008, familia detinea un imobil de 378 de metri patrati, a carui valoare de impozitare era de 443.230 de lei, in schimb nu avea nici masina, nici alte bunuri, dar nici datorii in banci sau la altcineva. Venitul anual declarat de Radu Bancos in declaratia sa de avere a fost de 84.245 de lei.

In vara anului 2008, Radu Bancos a fost filmat cu o camera ascunsa de catre un angajat al institutiei, imaginile sugerand ca ar primi de la acesta o suma de bani. Potrivit unor apropiati ai adjunctului de la Administratia Finantelor Baia Mare, acesta s-a simtit hartuit si a avut dese momente de depresie. Colegii lui Radu Bancos au refuzat sa comenteze in vreun fel sinuciderea acestuia si cu atat mai mult nu au dorit sa indice motivele care ar fi putut sta la baza tragicului gest.



In by Moroșanul, miercuri, 6 mai 2009


One Response to SINUCIDERE - Radu Bancos, sef adjunct la Administratia Financiara Baia Mare, taiat de tren in gara

  1. eu lam cunoscut pe acest om va zic sincer a fost un om bun!! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere